25/06/2010

ΝΕΟΝ – ΘΕΜΕΘΛΟΝ

| ΑΡΗΣ – ΑΡΡΗΝ – ΑΝΗΡ – ΑΝΔΡΑΣ – ΑΡΡΕΝ – ΑΡΕΤΗ – ΑΡΕΙΟΣ – ΑΡΙΣΤΟΣ – ΑΡΤΙΟΣ |


ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΨΙΛΗ ΣΤΟ ΑΛΦΑ, Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΟΛΕΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΡΕΝ ΦΥΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ.

ΕΞ ΩΝ ΚΑΙ: ARENA (ἀρένα).

ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ, ΗΤΟΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟΝ ΙΣΧΥΣ – ΦΡΟΝΗΣΙΣ, ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΗΛΥΚΟΥ, ΟΠΕΡ ΑΝΙΣΧΥΡΟΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΦΡΟΝ.

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙ: «ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΣ, Η ΥΠΕΡΟΧΗ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΡΗΝ».

ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΙΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ Ο «ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ», ΟΠΕΡ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟΝ: ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ «ΑΝΔΡΕΙΑΝ» ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ» ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΓΥΝΑΙΚΙΣΜΟΣ», ΜΟΝΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ», ΜΟΝΟΝ ΑΝΔΡΕΙΑ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΘΑ ΑΦΟΡΙΣΘΗ ΩΣ «ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΤΙΚΟ». ΘΑ ΑΦΟΡΙΣΘΗ ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ Ἤ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΗ ΔΙΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΗΧΥ ΤΟΥ ΕΧΕΦΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚ-ΓΥΜΝΑΣΕΙ / ΕΚ-ΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΣ ΝΑ «ΥΠΟ-ΦΕΡΗ» ΤΗΝ ΨΥΧΡΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΙΣΩΣ ΑΦΟΡΙΣΘΗ ΚΑΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ «ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ», ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΔΡΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΑΠΕΧΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», ΕΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΕΙΣΕ (ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ) ΥΠΟΝΝΟΙΑ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ: ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ/ΚΑΤΑΠΤΩΣΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΗΘΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ) ΜΟΜΦΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟ «Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΟΠΕΛΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ». ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΗ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΝ ΕΔΩ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΑ, ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΤΡΑΒΑ ΒΡΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ» ΚΛΠ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΘΑ «ΚΑΗ» ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΚΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΥΠΟΠΕΣΗ ΣΕ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:
http://eumolpos.blogspot.com/2010/03/blog-post_9815.html