Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Ένωσης, λέει ότι αυτή ελέγχεται από το κίνημα για τα «δικαιώματα των ομοφυλοφίλων»

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρίας (American Psychological Association, αρχικά: APA), ο οποίος εισήγαγε επίσης την πρόταση του αποχαρακτηρισμού της ομοφυλοφιλίας ως ψυχικής ασθένειας, το 1975, λέει ότι η APA είναι υπό τον έλεγχο υπερφιλελεύθερων ("ultraliberals") που υπερασπίζονται το "Κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων", που αρνούνται να γίνει μια ανοικτή συζήτηση σχετικά με τη επανορθωτική θεραπεία της ομοφυλοφιλίας.
Ο Δρ Νicholas Cummings ήταν Πρόεδρος της APA τα έτη 1979 - 1980, και επίσης υπηρέτησε ως μέλος του Συμβουλίου της οργάνωσης των Αντιπροσώπων. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως επικεφαλής του Οργανισμού Ψυχικής Υγείας Kaiser Permanente, και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Destructive Trends in Mental Health: The Well-Intentioned Path to Harm”.
Σε μια συνέντευξη με τους εκπροσώπους της Εθνικής Ένωσης για την Έρευνα και Θεραπεία της Ομοφυλοφιλίας (NARTH) στα τέλη Απριλίου, ο Cummings είπε ότι τα προβλήματα της οργάνωσης άρχισαν με την απόρριψη της αρχής της Leona Tyler, η οποία απαιτούσε όλες οι δημόσιες θέσεις της ΑΡΑ να υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία.
Η APA "άρχισε να αλλάζει αρκετά δραστικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980", δήλωσε ο Cummings. "Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η αρχή Leona Tyler είχε απολύτως ξεχαστεί, οι πολιτικές θέσεις άρχισαν να υπερισχύουν των επιστημονικών αποτελεσμάτων. Η λεηλασία των αποτελεσμάτων έγινε συνήθεια. Το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων κατέλαβε, κατά κάποιον τρόπο, την ΑΡΑ. "
Ο Cummings λέει ότι το κίνημα για την «διαφορετικότητα» στη ΑΡΑ, το οποίο υιοθετήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη της διαφορετικότητας σχετικά με τους ετεροφυλόφιλους.
"Αν έπρεπε να διαλέξω τώρα, θα έβλεπα μια ανάγκη για να σχηματιστεί ένας οργανισμός που θα προσλάβει straight λευκούς άνδρες, οι οποίοι υποεκπροσωπούνται σήμερα στην ΑΡΑ», είπε.
Διάβασε:
Ο Cummings λέει ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είναι σε αντίθεση με το ομοφυλόφιλο κίνημα, ακόμα και με τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ήταν ο συντάκτης της κίνησης να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών της APA. Ωστόσο, λυπάται βαθύτατα για την απώλεια της επιστημονικής αντικειμενικότητας κατά στην οργάνωση.
"Η πρώτη φορά που ήρθε, και ήμουν μέλος του Συμβουλίου, θα ήταν, το 1975, γιατί θυμάμαι ότι τότε έκανα το ψήφισμα", είπε ο Cummings. "Έκανα την ανάλυση ότι το να  είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν ήταν μια ψυχική ασθένεια, ότι ήταν χαρακτηρολογική. Και πέρασε από το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων. Και αυτό ήταν το πρώτο θέμα που προέκυψε. Σας είπα επίσης ότι με, ότι η ΑΡΑ, εφόσον περνούσε το παρόν ψήφισμα, θα ψήφιζαν επίσης, να συνεχίσουν την έρευνα που θα αποδείκνυε ό, τι η έρευνα αποδείκνυε. Αμερόληπτη, ανοιχτή έρευνα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. "
Σε μια δεύτερη, σύντομη συνέντευξη με τη NARTH την ίδια ημέρα, ο Cummings θυμάται το δικό του έργο με τους ομοφυλόφιλους που ήθελαν να εγκαταλείψουν το ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Kaiser Permanente.
"Είναι μια δύσκολη θεραπεία, και δεν είναι μεγάλη όσον αφορά τον αριθμό, αλλά ναι, έχουμε δει επιτυχία, γι’ αυτό και η στάση του «δεν μπορείς ποτέ να αλλάξεις» είναι παράλογη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μια εξαίρεση και να καταρρίψετε το «ποτέ». Αλλά ναι, έχω εμπειρία πάνω από μία εξαίρεση», δήλωσε ο Cummings.
"Βεβαίως είχαμε αποτυχίες. Η υποτροπή σε ορισμένους είναι έντονη, αλλά βιώνουμε το ίδιο πράγμα με τη θεραπεία της κατάχρησης ουσιών και με τον αλκοολισμό. Η πτώση από το βαγόνι είναι μέρος της θεραπείας. "
Η θέση του Cummings ως πρώην προέδρου της ΑΡΑ, καθώς και ως συντάκτη της κίνησης για να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο της οργάνωσης για τις ψυχικές ασθένειες, είναι παράλληλη με του Δρ Ρόμπερτ Σπίτζερ, πρώην προέδρου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, ο οποίος ηγήθηκε των προσπαθειών εκεί για τον αποχαρακτηρισμό της ομοφυλοφιλίας ως ψυχικής ασθένειας δύο χρόνια νωρίτερα. Ο Spitzer άσκησε επίσης κριτική στην Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση τις επόμενες δεκαετίες και έχει συγγράψει μια μελέτη το 2000 όπου αναφέρει ότι "με υψηλά κίνητρα" οι ομοφυλόφιλοι μπορούν με επιτυχία να αλλάξουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους μέσω επανορθωτικής θεραπείας.
Παρά το γεγονός ότι ο Spitzer αποκήρυξε πρόσφατα τη μελέτη του, που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior το 2002, μετά από χρόνια πιέσεων από ομοφυλόφιλους ακτιβιστές, ο Cummings ποτέ δεν ανακάλεσε την άποψη ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν μερικές φορές να αλλάξουν.





ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
http://redskywarning.blogspot.gr/2012/06/blog-post_11.html