09/03/2013

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΟΥΡΑΝΟΥ - ΚΡΟΝΟΥ - ΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΩΑΔΙΚΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΣΕΤ - ΩΡΟΥ - Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ


«…ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΜΥΘΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ: ΟΥΡΑΝΟΣ > ΚΡΟΝΟΣ > ΔΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΗ, ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΦΙΩΝΑ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΗ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΝ ΗΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΒΙΛΛΕΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΚΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ Ή ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ «ΘΕΪΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ» ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΕΝΩ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΝ Η ΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΣ, ΠΑΡ΄ ΟΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΘΕΟ ΟΝΟΜΑΤΙ ΝΑΝΑ-ΣΙΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ, ΙΣΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΙΤΟΒΟΛΟΝΑ ΤΟΥ «ΟΙΚΟΥ ΝΑΝΑ» ΣΤΗΝ ΟΥΡ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΤΙΚΟ ΘΕΟ, ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΛΟ  ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ: (“ΗΛΙ - ΗΛΙ»…).
ΤΑ ΠΡΟΘΕΜΑΤΑ «EL ΗΛ ΑΛ» ΣΕ ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΘΕΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ. Ο «EL» HTAN ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΜΙ-ΦΑΛΛΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΑΛ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΟΤΕΜ ΤΕΜΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ – ΔΙΟΣ.

ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΝ ΩΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΩΣ Ο “ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΞΗΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ”. ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ «ΚΡΟΝΙΑ» ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΤΟΝ ΘΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ.

ΤΑ «ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ» ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΧΑΝΤΑΚΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΑΓΕΝΟΥΣ ΔΙΟΣ, ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ. ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΠΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΜΕΣΩ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΤΥΠΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΠΑΤΕΡΑ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΛΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΕΙΔΩΛΩΝ.

ΟΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΓΩΝ  ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ,  ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΩ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΒΙΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ “ΑΝΑΚΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΘΕΩΝ” ΄Η ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥNΟΥ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ «ΓΑΙΑΣ» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΟΨΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΚΡΟΝΟΣ» ΚΑΙ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΘΩΡ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥΪΣΤΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΘΕΕΣ ΚΑΛΙ ΚΑΙ Η DURGA PUJA ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΡΞEΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ COLUMPIA ΟΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ Η ΘΕΑ ΙΣΤΑΡ (ΤΙΑΜΑΤ) ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΜΕΓΑΛΟΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΔΕΡΚΕΤΩ ΚΑΙ ΑΤΤΑΡΓΑΤΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ  ΣΥΡΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.
ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ COLUMPIA ΚΑΙ ΤΗΣ «ΠΑΡΘΕΝΟΥ - VIRGINITY» ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ (ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α΄) Η «ΠΑΡΘΕΝΟΣ» ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ. Η ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ –ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ...»

«....Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΣΙΟΔΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΧΡΥΣΟ Ή ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.
ΟΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΑΡΧΗΣ ΓΙΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ.
ΕΞ’ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΗΤΑΝ Η “ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ”, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΣΑΜΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ (ΧΡΟΝΟΣ – CHRONOZOR) ΔΟΘΗΚΕ ΣΥΝΟΨΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ» ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟΥ ΦΥΛΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΩΝ ΡΟΩΝ, ΤΗΣ  ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗ ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟ.

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΛΕΝΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΠΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΓΟΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ.
ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΔΕ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΙΠΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΟΜΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΧΡΟΝΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΙΖΟΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΙΩΝΙΚΗ».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΑΔΥΘΗΚΑΝ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΚΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (ΔΙΑ) ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ “ΘΕΟΥΣ” ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ  (ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ.
ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΕΔΕΣ.

ΣΤΗΝ ΒΕΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙ ΡΙΣΙ –ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ ΡΕΥΣΤΟΙ «ΕΡΡΕΑΝ» ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ. ΕΠΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΡΑΧΟΥ  ΚΑΙ ΚΕΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ. ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ  ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟ ΦΛΟΓΕΡΟ ΟΠΛΟ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΑΧΟΥ, ΤΗΝ «ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ»  ΚΑΙ ΤΗΝ «ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ» ΤΟΝ ΚΕΤΟΥ.
Ο ΜΑΡ-ΙΣΙ  ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣ-ΓΙΑΠΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΤ ΧΙΒΙ, ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΗΤΕΡΑ.
Ο ΚΑΣ ΓΙΑΠΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΝΤΥΑΟΥΣ ΠΙΤΑΡ –ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΟΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΩΜΑ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ. Ο ΙΝΤΡΑ, Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΤΟΝ «ΟΥΡΑΝΙΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ» ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΝΟΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΝΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ.
Ο ΕΝΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΚΝΙ (ΠΥΡΟΔΟΔΗΣ) ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΓΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΒΙΒΑΣΒΑΤ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΧΕΤΤΑΙΩΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΡΜΠΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΟΥ ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΣΕΣΠΑΠ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΥΓΕΙΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΟΜΩΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΪΣΤΙΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ, ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΗΤΕΡΑ» ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ».
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΚΡΗΤΑΓΕΝΗ» ΔΙΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ» ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ - ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΣΥΡΙΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΙΚΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΑΣ.
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΡΕΑ-ΚΥΒΕΛΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ  ΓΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΗΡ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ Ή ΜΕΣΩ ΝΟΤΙΟΤΕΡΗΣ ΟΔΟΥ: ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΛΑΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΡΟ -ΣΥΡΙΑ - ΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΚΥΒΕΛΗ”.

Η ΔΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ “CAVE” ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΩΣ ΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΑ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΔΙΑΣ ΕΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΩΝ» ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΡΕΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑ (ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ ΜΥΘΟΓΡΑΦΟΣ), ΠΟΥ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΙΑΣ ΝΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ,  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΟΥ, ΑΤΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΥΓΙΚΗ ΚΥΒΕΛΗ.

ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΤΡΟΦΟΙ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ (MELLISAE) ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΣΠΗΛΙΑ ΜΗΤΡΑ-ΑΙΔΟΙΟ ΚΑΙ «ΜΕΛΙΣΣΑ» ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ (ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΩΝ) ΘΕΩΝ.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΡΓΙΩΝ” ΤΩΝ ΜΑΙΝΑΔΩΝ. ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ “ΔΥΟ ΗΛΙΟΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ” ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΧΡΙΣΤΕΙ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ.

Η ΙΔΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΜΩΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΤΟ ΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΕ ΦΑΤΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΦΥΓΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΥΡΙΑΜ –ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΡΕΑΣ ΩΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΕΞΙΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ.

ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ «ΑΜΜΩΜΗ  ΣΥΛΛΗΨΗ» ΩΣ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΣΤΕΜΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΒΑΚΧΟΥ) ΠΟΥ ΕΧΡΙΖΑΝ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΙΘΡΑΣ Ή Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ «ΙΔΑΙΟΙ» ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ –CAVE «ΚΥΒΕΛΗ» ΜΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΓΡΑΥΛΟΥΝΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ.

Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ «ΘΕΙΟΥ» ΒΡΕΦΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ.
ΕΝΑ «ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΟΜΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΡΥΦΑ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΚΑΤ ΄ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΦΑΤΝΗ. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΚΛΙΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ Ο ΝΕΜΡΩΔ.
ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΟΛΩΧ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΝΕΜΡΩΔ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΘΡΟΝΙΖΕ.
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ, Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ είναι ένα ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προς ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ στους ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΡΙΧΝΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΚΛΙΒΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΖΗΣΕ.
ΕΠΕΙΤΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ αυτή Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ κατΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ "ΜΕΣΣΕΧ" ΠΟΥ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΝ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΕ ΚΛΙΒΑΝΟΥΣ.

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ αυτό ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΤΗΤΑ της ΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ όπως ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΟΛΩΧ – mOLEK ΣΕ άλλη ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ.ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ, ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΝΗΧΟΡΟ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΜΑΓΟΥΣ ΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΖΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΡΙΞΑΝΕ ΕΞΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΕΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΘΡΕΨΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΛΑΡΗΣ. ΗΤΑΝ Ο ΓΚΙΛΓΑΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΥΘΟ ΟΙ  ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ Ο ΝΕΜΡΩΔ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΟ –ΦΘΟΡΟΠΟΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΥΠΗΡΧΕ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΜΥΘΟΥΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΙΣΩΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΥΠΕΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ.

ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΟΘΕΙΣΑΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ "ΘΕΩΝ" Ή ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ Ή ΘΕΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Ή ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ή ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΜΟ. Ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΕΙΧΕ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΜΟ.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΗΝ ΗΡΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑ, Η ΡΕΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΘΕΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΔΙΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΝΑ ΠΙΕΙ ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ Η ΜΗΤΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΒΑΙΤΥΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΟΕΙΔΟΥΣ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΣΜΑ ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΙΤΥΛΟΣ.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΜΥΘΟ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ ΠΥΘΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΜΑΝΤΕΙΑ. ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ο ΔΙΑΣ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΩΣ ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ Ή ΤΗΣ ΠΥΡΓΟΦΟΡΟΥ ΘΕΑΣ ΤΥΧΗΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ Η ΙΔΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΕΑΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΑΝ ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ Ή ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΔΙΟΤΙ Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ –ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ ΕΩΣ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟ-ΤΑΜΜΟΥΖ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΧΘΟΝΙΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΩΝ KAI ΚΕΡΑΣΦΟΡΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΑΝ ΤΙΣ “ΜΕΛΙΣΣΕΣ” ΜΗΤΕΡΕΣ ΘΕΕΣ. ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ «ΔΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΡΟΝΟ» ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ, ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΑΝΑΚΤΑ “ΔΙΑ”  ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ «ΘΕΟΓΟΝΙΑ» ΩΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΕΝ ΕΙΔΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟ TEΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΝ «ΔΙΟΝΥΣΟ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΪΚΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΙΔΑΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΦΕΛΧΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΝΗΣΚΟΝΤΕΣ ΘΕΟΥΣ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΘΑΜΜΟΥΖ.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΑΦΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΙΔΗ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ. Η ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΪΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΜΙΑ ΘΕΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΑΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ.
Η ΚΥΒΕΛΗ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΙΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ  ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑ, ΩΣ ΡΕΑ – ΚΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΑ ΕΝΩ Η ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΗ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑ –ΚΥΒΕΛΗ ΩΣ ΜΗΤΗΡ ΙΔΑΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΡΩΑΔΟΦΡΥΓΙΚΗ ΚΥΒΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΤΟ ΙΔΑΙΟ ΑΝΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΕΝΩ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΕΥΚΡΟΙ, ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ. (ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Ο ΤΕΥΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ). ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΡΜΙΛΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΩΑΔΟΦΡΥΓΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ.

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΠΥΡΗΝΑ ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΪΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΟΛΛΩΝ –ΠΥΘΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ.
ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ Ο «ΠΥΘΩΝ» ΕΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΩΪΚΑ. Η ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΑΜΙΓΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΡΦΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΟΤΕΜΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΪΚΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ KAI ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΝΕΞΕΩΝ ΚΑΙ  ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΔΙΩΞΕ, ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ ΕΡΠΕΤΙΚΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΥΜΦΙΛΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΨΕΥΔΕΣ. 
Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΣΥΝΗΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΜΗΚΥΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΧΑΪΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΘΗΣΕΑ.
Ο «ΠΥΘΩΝ» ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΛΥΘΕΙ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΤΡΩΑΔΟΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΘΕΣΜΙΚΑ ΩΣ “ΔΕΛΦΟΙ” - ΜΗΤΡΑ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΤΕΜΙΚΗΣ ΑΙΧΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ “ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ” ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΥΝΟΨΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΟΜΗΚΥΝΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΩΪΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ.
ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ, ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ Η ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΗΡΩΟΓΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. 
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΘΗΣΕΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΕΞΥΨΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ. ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΛΑΠΙΘΩΝ ΕΝΩ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΙΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΘΗΣΕΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ.

Η  ΟΡΘΟΤΕΡΗ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ  ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΤΟΝ ΔΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ. Η ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΩΝ ΓΗΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.
 ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΤΕΤΡΑΣΚΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΩΣ “ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣ” ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΤΕΤΡΑΣΚΕΛΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΡΟΠΩΝ.
 
ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ. ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΑΠΑΛΙΟΥΝΑΣ”, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ “ΑΠΟΛΛΩΝ” EXEI ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΧΙΤΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ. Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΕΛΑΙΟΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΩΡΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.  
ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α-ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΙΘΕΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ.
ΤΗΝ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ» «ΑΡΙΑ» ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΘΕΩΡΕΙ ΗΜΙΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΜΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΡΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. «ΑΕΡΙΑ» - «ΑΡΙΑ» ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕ ΣΕ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ.
ΝΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙ, Η ΑΡΙΑ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ» ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΤΟ 10.000 ΠΧ, ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ, ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Ή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  9.700 ΕΤΗ Π.Χ., ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΣΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΘΩΡ, ΕΝΟΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΥ ΘΕΟΥ - ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΚΑΥΚΑΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ “ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 10.000 ΠΧ.

ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΘΩΡ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΑΣ Ή ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ “BLACK OUT” ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΩΣ ΠΡΟΚΕΡΑΜΜΙΚΗ Ή ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΣΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ «ΠΡΩΤΟΓΟΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ. Ο “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΠΡΟΑΡΧΑΪΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΝ-ΒΟΥΛΗΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΤΕΜ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ –ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΟΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΗΓΓΕΙΛΑΝ  ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ. ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Η ΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΛΕΣ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΑΖΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΡΧΑΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ.

ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΘΗΣΕΩΣ ΑΠ΄ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΣΟ ΑΛΛΩΝ ΕΚΔΟΧΩΝ ΠΟΥ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΥΨΩΜΕΝΗ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΩΝ ΚΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΚΡΑΣΙΣ. Η ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ.
Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΨΙΣΜΕΝΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΠΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ τους ΙΕΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ στους ΔΕΛΦΟΥΣ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, Η  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Τυφώνα – ΣΕΤ και Ώρου στην Αίγυπτο ΣΥΝΟΨΙΣΕ ΕΝΑΝ εσωτερικό πολιτικόΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ βασιλείς της Α΄ Δυναστείας, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ επονομάζονταν “Ωρος” ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ  της Δυναστείας ΠΟΥ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ Σεθ και άλλοι “ Ώρος-Σεθ”.   Αυτές ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ συμβόλιζΑΝ τον πόλεμο ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ενοποίηση ανάμεσα στην  ΑΝΩ και την Κάτω Αίγυπτο.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ  ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ COFFIN, SHABAKA STONE, ΣΕ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΣΤΟ ΕΝΤΦΟΥ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΠΥΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΚΥΡΙΩΣ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ.

Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ της ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΩΡΟΥ-ΣΕΤ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ένα ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΤ΄ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ της ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ «ΛΥΤΡΩΤΙΚΗΣ» ΘΕΟΤΗΤΑΣ.

ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΡΝΑΚ «ΠΕΤΟΥΣΑΝ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.  ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΕΡΠΕΤΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΧΗΜEΙΑ.
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ, TA ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ Ή ΚΑΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ «ΚΥΡΙΟΣ» «ΑΡΧΟΝΤΑΣ» «ΙΣΧΥΡΟΣ» «ΕΠΟΠΤΗΣ -ΜΑΤΙ» «ΦΩΤΕΙΝΟΣ» «ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ» «ΑΣΤΡΟ» ΚΤΛ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ.

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑ τους ΑΠΕΙΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ενός ΦΑΛΛΙΚΟΥ ερμαφροδιτου ΘΕΟΥ παραλληλωσ παντα με ολεσ τις οφιολατρικεσ λατρΕιεσ (ΤΟΥ κροκοδειλου μεσσεχ κΛΠ) που ΙΣΧΥΑΝ ΚΑΘ΄ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Ο ΟΣΙΡΙΣ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΝΕΚΡΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΤ ΩΣ ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑτω κοσμου ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ -“ΝΤΟΥΑΤ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ενώ Η Ισιδα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ συμβολίζοντας της σπορά - ΚΙΒΩΤΟ της Θεάς η οποια αναπαριστάνονταν ως αγελαδα ΚΑΙ την απεικΟνιζαν συχνΑ με κΕρατα και με την κΟμμωση της ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΨΑΡΙ Ή ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΜΟΙΩΜΑ ΨΑΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.
 ο σετ συμφιλιωθηκε ωσ ένα σημειο με τον οσιρι  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΟ, όπως κατά καποιο τροπο ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΕΑΣ Ή Ο ΠΥΘΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ "ΠΥΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ".

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΕ αυτή την περιοδο (ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΤΕΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ) ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ της ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΜΜΟΥΖ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΥΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΘΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 2800 Π.Χ. Ή 3000 Π.Χ. ΜΕ τους ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΘΕΟΙ τους ΗΡΘΑΝ ΚΑΠΟΥ από ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ – ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ-ΘΕΟΥ της ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, Ο ΏΡΟΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ ΑΦΟΤΟΥ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ, Ο ΟΣΙΡΙΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΘ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 72 ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ. Ο ΣΕΘ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΣΕ 14 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΕ.

Η ΙΣΙΣ ΣΥΝΕΛΕΞΕ ΤΑ 14 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΦΑΓΑΝ ΨΑΡΙΑ Ή ΕΙΧΕ ΦΑΓΩΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΨΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΦΩΝΙΚΟ ΘΗΡΙΟ.
ΟΜΟΙΩΣ, ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΠΑΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, ΤΑΙΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ.  Ο ΠΑΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΨΑΡΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΔΗΞΕ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΤΥΦΩΝ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΤΙΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΘΟΥΛΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ. ΑΛΛΗΓΟΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ Ή ΣΤΗΝ ΑΣΣΥΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΤΟΥ ΩΑΝΝΗ.
Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΓΩΝ ΩΣ ΨΑΡΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ  ΘΕΟ Ή ΘΕΑ  ΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ/Α  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΜΕ ΟΥΡΑ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ  κατοικούσε στα βάθη της Αβύσσου των γλυκών νερών.  ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ Ο ΠΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ SHUB-NIGGURATH, ΜΙΑ «ΠΑΛΑΙΑ» ΤΡΑΓΟΜΟΡΦΗ ΘΕΑ ΑΙΓΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΑΜΑΤ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ Ή ΘΕΑ ΕΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΑΜΑΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΑΡΟΜΟΡΦΟΙ ΘΕΟΙ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΟΑΝΝΕΣ. Η ΤΙΑΜΑΤ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΦΙΔΟΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ Ή ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΓΟΡΓΟΝΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ, Η  ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΑΜΑΤ –ΝΙΓΚΟΥΡΑΘ.

ΤΕΛΙΚΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ,  Η ΊΣΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΛΛΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΣΚΟ.  ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΏΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο “ΘΕΟΣ ΉΛΙΟΣ” ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΟΣΙΡΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΜΜΩΜΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟ ΝΕΜΡΩΔ – ΤΑΜΜΟΥΖ  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΩ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΜΜΟΥΖ.

Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΑΠΟΦΙΣ –ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ Ή ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΙΑΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ, ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΗΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ «ΑΜΜΩΜΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ» ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ». Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΙΑΩ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΙΣΙΣ –ΟΣΙΡΙΣ - ΑΠΟΦΙΣ.

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕΜΙΚΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ, ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΤ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΙ ΥΚΣΩΣ (ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ Ή ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ) ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.

Ο ΩΡΟΣ Και σετ λατρευονταν στην ανω αιγυπτο πριν την ενοποιηση και ισωσ ο μυθοσ αντανακλα έναν αγωνα στην ανω αιγυπτο πριν την ενοποιηση στην οποια οι λατρεισ του ωρου υπεταξαν την λατρεια του σετ. τη διαρκεια της δευτερησ δυναστειασ υπηρξε περιοδοσ κατά την οποια επαιζαν ρολο οι συμβολισμοι σε μαχεσ ενός γερακιου με ένα ζωο που εμφανιζονταν εναλλαξ νικητεσ υποδηλωνοντασ ένα ειδουσ συνεχιζομενου θρησκευτικου αγωνα που εληξε στο τελοσ της δυναστειασ από τον khasekhamwy οπου ξεπερασε τον serekh με τον ωρο – «γερακι» αλλα και ΜΕ ένα   ζωο (σετ) ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ καταδεικνυοντασ ένα ειδουσ συμβιβασμου που ειχε επιτευχθει.

αργοτερα οι αιγυπτιοι ερμηνευσαν τον μυθο της συγκρουσησ σαν αναλογια για τον αγωνα μεταξυ ερημου που εκπροσωπουσαν οι σετιανιστεσ και των πλημμυρων του νειλου που εκπροσωπουσαν ο οσιρισ και ο ωροσ.

να σημειωθει ότι ο σετ ταυτιστηκε κατά τη διαρκεια του νεου βασιλειου, ιδιαιτερα στο δελτα από τουσ αιγυπτιουσ με την θεοτητα των χετταιων teshaub διοτι θεωρηθηκε σαν θεοσ της καταιγιδασ, ωστοσο υπαρχει μια σημαντικη διαφορα που χωριζει την αρνητικη πλευρα του τυφωνικου στοιχειου με τους θεουσ του ουρανου αποκαλυπτωντασ συναμα αυτή Η ΤΑΥΤΙΣΗ και τις αλλεπαλληλεσ συγχωνευσεισ και αποδοσεισ θεοτητων με την αντιδιαμετρικη τουσ αρνητικη θεοτητα και τις καταστροφικεσ ιδιοτητεσ.
με τον σετ που ταυτιζεται με τον τυφωνα ειχε συγκρουστει ο θεοσ του ουρανου διασ Ο ΟΠΟΙΟΣ σε αναπαραστασεισ ταυτιζεται με τον θεο των χετταιων, ΕΧΟΝΤΑΣ νικησει τον τυφωεα ο οποιοσ ταυτιζεται με τον σετ. Ο ΣΕΤ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΩΣ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ τις ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΕΡΑΣ από ΤΟΝ ΔΙΑ ενώ Ο ΤΥΦΩΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΜΩΜΑ από ΤΗΝ ΗΡΑ.


ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΥΞΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ εάν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΑΜΙΓΩΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ της ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ Ή ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠ΄ ΑΚΡΙΒΕΣ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΄Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΟΤΙ Ο κάθε ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. Στους ΥΞΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ από ΑΡΙΟΙ ΧΕΤΤΑΙΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΕΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ.

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΕΘ ΗΤΑΝ λοιπον ένα ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΜΟΜΦΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ή ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ. Οταν ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ της ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ, Ο ΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΤ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΤΕΦΑΝΩΝΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΝ νΕο ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΩΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ. 


Ο ΣΕΤ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΜΕΡΜΥΓΚΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ένα ΟΝ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΜΙΞΗ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΩΣΤΟΣΟ ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΕΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΘΕΟΙ –ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ.
Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

Στους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΤΟΤΕΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΤΑΝ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ «ΧΩΝΕΥΤΟ ΜΟΣΧΟ», ΤΗΝ ΙΩ, ΜΟΛΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΙΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ από ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΗΣ της ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΨΕΙΣ ΤΙΣ.
Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΚΕΝΑΤΟΝ-ΙΚΝΑΤΟΝ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ.
Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΦΡΟΫΝΤ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ"

«ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΚΝΑΤΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΤΜΕΣ (ΘΟΥΘΜΩΣΙΣ). ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ  ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΟΜΑ (ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΧΟΡΣΑΣΗΦ), ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ “MOSE”.
Ο ΤΟΤΜΕΣ ΕΙΧΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΘΕΣΗ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟ ΒΑΣΗΛΙΑ, ΗΤΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΦΛΟΓΕΡΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΚΝΑΤΟΝ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ.  ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΦΥΛΗ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ. ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΗΓΕ Σ ΆΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Η ΦΥΛΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΕΨΕ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ Μ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΤΟΜΗ, ΤΟΥΣ ΕΚΑΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΝ, ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ. ΙΣΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΧΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΝΑΤΟΝ, ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΟΝ, ΤΟΥ ΟΝ, ΠΟΥ Ο ΙΚΝΑΤΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ.» 
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ.
ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΑΦΕΙ:

«ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ της ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΥΣΤΕΡΑ από ΤΟ 1350. ΟΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ της ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΕΠΗΡΑΜΕ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΄Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο Ε. ΣΕΛΛΙΝ είναι ΠΩΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ της ΒΙΒΛΟΥ, ΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΝΥΠΑΚΟΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗ τους, ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, όπως ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΝ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο Ε. ΜΕΓΕΡ, είναι  ΤΟΥΤΟ: όταν ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ τις άλλες ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ. ΕΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΦΟΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΚΑΔΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΜΕΔΙΑΝΙΤΩΝ, ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ, ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ.////… …ΟΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΟ 1000 Π.Χ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΧΩΣ άλλο ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ, μας ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΥΣΤΕΡΑ απ΄ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΡΙΔΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ τους. Ο ΕΝΑΣ ΑΠ΄ τους ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΧΕ κατά ΝΟΥ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Ο άλλος ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από τις ΠΡΟΣΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ από τις ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΓΗΣ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ΄ ΑΠ΄ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΥΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Σ΄αυτήΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ της ΜΩΣΑΪΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, όπως ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΤΟΜΗ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ της ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ αυτές τις ΑΠΟΨΕΙΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ, ΟΙ ΛΕΥΙΤΕΣ.»

ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΦΥΛΕΣ της ΕΞΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ «ΧΑΛΚΟΥΝ ΟΦΙΝ» ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΤΑΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ. Κατά ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΕ,  ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ – ΣΑΒΑΩΘ - ΑΙΔΩΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑΛΑ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΙΑΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΜΑΪΚΑ Ή ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΑ ΦΥΛΑΚΤΑ ΟΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΩΣ ΙΕΧΩΒΑΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΙΝΑ.
Η ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΥΠΟΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΠΥΡ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΝΕΡΓΚΑΛ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΘΑ ΠΛΗΣΙΟΝ της ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ. Ο ΑΙΔΩΝΕΥΣ Ή ADON -ADONAJ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΟΥ» Η ΤΟΥ «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ». “ADON” ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΕΝΚΩΣ έναν ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΑΡΑ «ΙΣΧΥΡΟ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ στις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΚΣΩΣ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ.

Ο ΝΤΥΡΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ένα ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ «ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ»  - «Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡ ΤΟΥ ΑΚΕΝΑΤΟΝ – Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ – Ο ΥΜΝΟΣ προς ΤΟΝ ΗΛΙΟ» (από τΟ 8ο  κεφαλαιο του πρωτου τομου της παγκοσμιασ ιστοριασ του πολιτισμου του ιστορικου will durant υπο τον τιτλο αιγυπτοσ)

«ο αχνατον όπως και ο ακμπαρ εισ τα ινδιασ αναγνωριζε ωσ θεον μονον τον ηλιον, πηγη κάθε επιγειου ζωησ και φωτοσ. δεν γνωριζουμε, εάν αυτην τη θεωρεια την εδανεισθη από την συριαν ΄η εάν ο ατον ητο απλωσ μια από τασ μορφασ του αδωνιδοσ. παντωσ ο νεοσ θεοσ αρεσε πολύ εισ τον βασιλεα ο οποιοσ ηλλαξε το ονομα του άμενχοτεπ που περιειχε το ονομα του αμμωνοσ και το εκαμε αχνατον που σημαινει: « ο ατον είναι ευχαριστημενοσ». ο ακενατον προωθησε την λατρεια του ηλιακου δισκου καθ΄αυτου.

επιστρεφοντασ τωρα  σε σχεση με τον τοτεμικο πολεμο, στην ερημο, ΦΥΣΙΚΑ όταν ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ της ΑΓΕΛΑΔΑΣ - ΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕΜΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΜΩΥΗΣΗ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΟΦΙ. ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ ΦΙΔΙΑ (ΕΧΙΕΣ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΑΓΚΩΝΑΝ τους ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΗΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Ο ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟΣ ΟΦΙΣ ΓΙΑ τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Ο «ΝΟΗΤΟΣ ΧΑΛΚΟΥΣ ΟΦΙΣ» ΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΦΙΟΜΟΡΦΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ Ο ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟΣ ΟΦΙΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΟΦΙΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΦΙΔΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΕΙΔΩΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΧΩΝΕΥΤΟΥ ΜΟΣΧΟΥ, ΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΘΡΗΝΩΝΤΑΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΜΜΟΥΖ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΝΤΕΙΑ. (πληρ. από ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΚΕΦ. 20 ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΡΑΛΦ ΓΟΥΝΤΡΟΟΥ).  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ, ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΒΡΑΑΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝΤΑΝ.

«ΌΤΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΑΙ ΠΑΡΗΚΟΥΣΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΝ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΦΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΑΚΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΘΝΗΣΚΟΝ, ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣΑΚΟΥΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΝ ΤΟΥ ΜΩΫΣΕΩΣ, ΟΣΤΙΣ ΗΥΧΕΤΟ ΕΚΤΕΝΩΣ ΥΠΕΡ ΚΟΠΑΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΔΙΕΤΑΞΑΤΟ ΑΥΤΩ ΠΟΙΗΣΑΙ ΧΑΛΚΟΥΝ ΟΦΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣ Ο ΔΑΚΝΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΩΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟΥΝ ΟΦΙΝ, ΕΥΘΥΣ ΙΑΤΡΕΥΕΤΟ» ( ΑΡΙΘΜΟΙ 21,6 ). ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝ ΤΩ ΙΕΡΩ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΩΝ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΟΦΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΖΩΟΠΟΙΟΝ ΥΨΩΣΙΝ ΛΕΓΕΙ: «ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΜΩΫΣΗΣ ΥΨΩΣΕ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ, ΟΥΤΩΣ ΥΨΩΘΗΝΑΙ ΔΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» (ΙΩΑΝ. 3,14 ).

ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ  Ή ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΑΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΜΜΩΜΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ,  Ο ΧΑΛΚΟΥΝ ΟΦΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΥΡΟΚΕΦΑΛΗ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΑΜΑΛΙΣ  ΙΩ-ΗΩΣ.


ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΘΕΑΣ Ή ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΛΑΔΟΜΟΡΦΟΙ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑ της ΑΓΕΛΑΔΑΣ.  ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ  ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ τις ΤΟΤΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΔΙΟ ΠΥΡΗΝΑ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Η ΙΣΙΔΑ ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ όπως ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΟΤΙΒΑ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ. Η ΘΕΑ της «ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΙ, ΑΘΡΟΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΑΡΤΗ ΚΑΙ τις ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΦΕΟΣ.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΦΙ ΚΑΙ Η «ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ» ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ «ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ» ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΩΡΟΥ – ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΙΑΩ.
Ο ΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΟΜΟΡΦΟ ΑΝΟΥΒΗ KAI ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ.
Ο «ΠΥΘΩΝ» ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ της ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ ΜΕ έναΝ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΦΗΤΗ - ΛΥΤΡΩΤΗ ΤΟΤΕΜ ΑΣΤΡΟΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ-ΩΡΟΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ  ΤΟ ΦΑΛΛΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΣΙΒΑ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ  ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΒΑΙΤΥΛΟ (LINGAM)  ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΣΙΒΑ. 
ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΒΑΙΤΥΛΟΣ ΟΜΟΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ Ή ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΥΘΩΝΕΙΟ "ΧΘΟΝΙΟ ΗΛΙΟ" ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ
http://2.bp.blogspot.com/-ysGkSlWx3_A/UTyR3xe616I/AAAAAAAABKk/3FvhCwALzgo/s1600/Shivas_Lingam.jpg


Ο ΧΑΛΚΟΥΣ ΟΦΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ όπως Ο ΤΑΜΜΟΥΖ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ της ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ. ΤΟ ΕΠΤΑΚΤΙΝΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΣΤΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΜΜΑ.
οι φωτοβολεσ ακτινεσ προστεθηκαν ΣΑΝ ΣΤΕΜΜΑ στην κεφαλη του φιδιου ΤΟ οποιο πηρε ανθρωπομορφικα χαρακτηριστικα (ΑΤΤΙΣ – ΦΑΕΘΩΝ – ΜΙΘΡΑΣ – ΦΩΤΟΦΟΡΟΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ») και συνδεθηκε με την αφροδιτη, ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΕΘΩΝ Ή ΤΟΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΄Η ΕΣΠΕΡΟ - ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΑ ΔΙΠΛΑ από ΤΗ ΘΕΑ της ΣΕΛΗΝΗΣ Ή ΣΕ ΑΡΜΑ.
Ο ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΜΕ ΑΡΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ», ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ», ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΙΤΥΛΟ.


ΜΕΤΑ της ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ ΕΚΔΙΩΞΗΣ τΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΙΕΡΟΥ της ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ - ΠΥΘΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΦΙΧΘΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΑΝ ΘΕΟΤΗΤΑ – «ΔΙΑΜΕΣΟ», ΚΑΙ ΩΣ ΜΙΑ από τις ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΦΟΙΒΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ «ΦΟΙΒΟ» ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΛΦΟΙ. Η ΚΟΝΤΙΝΗ  ΠΕΡΙΟΧΗ - ΠΟΛΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΡΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕ «ΙΕΡΗ», ΕΝΩ «ΠΕΤΡΩΔΗ» ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ Η ΠΥΘΩ ΠΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΝΕΣΤΕΡΑ ΣΕ ΔΕΛΦΟΙ.
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΠΥΘΙΑ ΘΕΡΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΜΟΔΟΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΠΥΘΙΑ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΟΨΙΜΑ ΤΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΠΥΘΩ-ΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ. ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ είναι ΟΤΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕΛΦΙΤΕΣ -DELFITES ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ “ΠΥΘΙΕΣ” ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΥΙΔΕΣ.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΥ ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΤΟΤΕΜ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΑΝΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΗΤΟΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΕΝΩ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΥΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΗ ΔΕΛΦΥΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΜΗΤΡΑ-ΔΕΛΦΥΝΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΩΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. 

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΑΟΥ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΨΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ (ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΕΟΤΗΤΕΣ. TETOIOY ΕΙΔΟΥΣ  ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΕΝΤOΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ORDO TEMPLI ORIENTIS.

ΤΟ ORDO TEMPLI ORIENTIS ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟ ΦΑΚΟΕΙΔΕΣ - YONI (ΑΙΔΟΙΟ) ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΙΑΩ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΡΟΟΛΕΥ) ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΕ ΘΕΕΣ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ» ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΣΙΡΙΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ, ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΟ Ο.Τ.Ο ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ  KENNETH GRANT (1924 -2011) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΕΑ TOTO ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΤ –ΣΕΤΒΑΩΘ. Ο ΓΚΡΑΝΤ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ALEISTER CROWLEY ΤΟ 1944 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΔΟΚΙΜΟΣ ΤΟΥ A A΄. ΤΟ 1954.
 Ο GRANT ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ISIS LODGE (ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1955, ΟΤΑΝ Ο GRANT ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ «SIRIUS / ΣΕΤ ΡΕΥΜΑΤΟΣ». Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ-ΣΠΟΡΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ.
Ο GRAND ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ Η "TYPHONIAN" ORDO TEMPLI ORIENTIS, ΑΛΛΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ "ΤΑΞΗ" ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ  - TYPHONIAN ORDER ΚΑΙ Η ΝΕΑ ISIS LODGE ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΕ ΤΟ 1962. 
 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΥΦΩΕΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕΜΙΚΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ. Ο ΤΥΦΩΕΑΣ ΣΥΛΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΘΕΟΥ  ΣΕΤ – ΣΗΘ,  ΟΜΩΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΩΡΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ «ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ», ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΑΙΓΟΥΑΖ  (AIWAZ) ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΘΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ».

 Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ  ΣΕΤ - ΟΦΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ της ΙΣΙΔΟΣ, της ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Τ.Ο ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ότι ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ από τους ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. Ο SETH ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΘ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΘΟΥΛΟΥ, ΤΟΝ ΓΙΟΓΚ ΣΟΓΚΩΘ. Ο ΓΚΑΡΝΤΝΕΡ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΣΥΝΔΕΣΕ ΤΟ ΟΤΟ ΜΕ ΤΗ WICCA ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΦΟΡΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΜΟΥΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ Ή ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ,  ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

Από ΣΥΓΧΡΟΝΑ «ΣΕΤΙΑΝΙΣΜΙΚΑ» ΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΤΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ) όπως από ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ της NSA ΑΚΟΥΙΝΟ TEMPLE OF SET” ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ «ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ Ή ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΕΘ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΑΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ. Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ "ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΥ ΣΥΝΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΜΩΝΑ.

H ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ O.T.O. ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ  ΤΟΤΕΜ ΟΠΩΣ ΤΟΥ “ΩΡΟΥ”, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ KAI ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ - ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ.
ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΠΕΤΟΥ ΚΑΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΜΕ ΒΕΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΡΕΤΡΟΪΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΗΣ ΙΙΚΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ “ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ” ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΙ –ΔΡΑΚΟΥ -ΕΡΠΕΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΡΕΤΡΟΪΚΟΥ Ή  ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ-ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥ,  ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΟΜΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑΪΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ.

Ο ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η “ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ” ΜΕ ΤΟΝ «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΤΗΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ.
ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ “ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ” ΤΟΥ ΤΡΩΑΔΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΩ από ΤΗΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ Η «ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΩΣ «ΚΑΛΩΝ», ΘΗΛΕΙΑΣ ΡΟΠΗΣ ΤΡΩΩΝ.
Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ της ΑΣΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝΕ, ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΡΩΩΝ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΒΑΙΤΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΕΝΝΕΣΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, ΟΠΩΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ της ΥΠΑΡΞΗΣ  ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ  ΑΓΛΑΛΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ.
Είναι ΟΛΙΓΟΝ ΑΦΕΛΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ότι Η ΤΡΟΙΑ ΕΠΕΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΔΩΡΟ ένα ΞΥΛΙΝΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Η ΤΡΟΙΑ ΜΕ τις ΜΥΚΗΝΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΤΡΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΞΑΡΙ» ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΥΡΩ από ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΕ ΔΡΑΚΟ.

Στους ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ της ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.

Από ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ  ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ ΚΑΤ΄ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΗΣ “ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ” ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΡΧΑΪΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΟΝΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ της ΦΡΥΓΟΤΡΩΑΔΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ενώ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ τις ΕΡΥΝΙΕΣ.  Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΩΙΚΑ ΕΝΩ ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΟΤΕΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΕΡΥΝΙΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ από ΤΗΝ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ.

οι θρησκευτικεσ αιχμεσ αυτου του πολεμου ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ εκτοσ από έναν ανθρωπομορφο θεο εναντιον ενός ερπετομορφου καθωσ προσεγγιζονται οι πραγματικεσ πτυχεσ της πυθοκτονιασ είναι φυσικο και επομενο να συναντουνται ηρωεσ και ημιθεοι.

Ο ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟΣ “ΑΠΟΛΛΩΝ” KAI Ο ΑΛΚΑΙΟΣ “ΗΡΑΚΛΗΣ” ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΑΝ  ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ από ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΩΣ ΤΟΤΕΜ ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΝ ΤΟ ΤΡΩΑΔΟΦΟΙΝΙΚΙΚΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ Ή ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ από ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΙΧΜΗ.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΚΑΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΣΣΥΡΙΟΦΟΙΝΙΚΙΚΟ “ΜΕΛΚΑΡΘ” - ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ της ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΕΙΟΥ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ-ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Ο ΤΡΩΑΔΙΚΟΣ «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» της ΜΑΝΤΙΚΗΣ ΩΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ “ΘΕΟΜΑΧΩΝ”, ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. Αυτό ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΗΡΩΟΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ (Ή Ο ΑΛΚΑΙΟΣ) ΘΕΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΘΥΣΙΑΣ ΩΣ «ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ» ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ότι ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ  ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΝΗΣΚΟΝΤΟΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ «ΜΕΣΣΙΩΝ». ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΝΤΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΕΚΛΩΘΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΦΑΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΜΑ ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ της ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΕΝΕΥΪ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΕΣ ΠΟΥ τις ΕΛΕΓΑΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΡΜΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΡΜΑΡΩΤΕΣ, ΕΡΜΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΡΑΚΛΗΔΕΣ. Η ΑΣΤΑΡΤΗ-ΔΙΔΩ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΓΕΝΕΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΚΕΡΤΗ. Ο ΑΦΡΟΔΙΤΟΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΟΛΕΣ τις ΘΕΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΒΑΛΛΑΝ ΣΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΩΝ. Ο ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ....»«....Ο ΘΗΣΕΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ της ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

ΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΜΑΧΙΑ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΒΑΚΧΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΖΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΑΖΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΗΡΩΟΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ Ή ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΑ.

«Εις τον ΚαΥκασον δεν εδέθη ο ΠρομηθεΥς αλλΑ ελυτρΩθη υπό του ΗρακλΕους ο πρώτος ελληνικΟς πολιτισμΟς, όν ηθΕλησε να δεσμεύσει ο επελθών εξ Αφρικής Σημιτισμός.» «Λαοί και φυλές της ΜικρΑς Ασίας», Γεωργίου Κλεάνθους Σκαλιέρη 

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΩΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΗΡΩΟΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΔΙΝΕΙ  ΤΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΣΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΝΗΣΚΟΝΤΕΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΡΣΕΝΟΘΗΛΕΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΑΒΑΖΙΟΥ Ή ΤΟΥ ΒΑΚΧΟΥ.
Ο «ΑΠΟΛΛΩΝΟΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΣ» ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΙΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΔΕΝ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ αυτή Η ΣΥΓΧΥΣΗ από τις ΡΙΖΕΣ της, ΗΤΟΙ από ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ της ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ.

ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΙΚΟΣ «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΣΑΝ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΦΟΒΗΤΡΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ» ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ, ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΘΕΟΜΑΧΟΙ.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΠΟΔΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ  ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
Διαμάχη Ηρακλή και Απόλλωνα για το δελφικό τρίποδα


ΟΙ ΠΥΘΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΕΚΤΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΑΠΩΘΗΣΗΣ–ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ “ΔΕΛΦΟΙ” ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ-ΔΕΛΦΥΝΗΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΗΓΗΣΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΛΕΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.  ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΠΟΔΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ Η ΠΥΘΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΤΗΣ.  Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΟΜΩΣ Ο ΖΕΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΤΡΙΠΟΔΑ ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΗΡΑΣ, ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΤΟΥΝ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΙΝΟΥ, ΕΝΩ Ο  ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΩΣ ΗΜΙΘΕΟΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΣ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.  Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΝΕΣΣΟΥ.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΨΕΥΔΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΜΗΜΑ «ΑΓΙΟΤΑΤΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΚΧΟΥ –ΣΑΒΑΖΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΑΣ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ (ΑΣΤΑΡΤΗ). Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ  ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΕΑ  ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ΄ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΔΕΛΦΙΚΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΠΥΘΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΦΕΡΕ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΟΥ  ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ. ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΕ ΠΟΡΦΥΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ.

ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ORDO TEMPLI ORIENTIS ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ, ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΕΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ «ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟΕΙΔΕΣ YONI, ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ», ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΥΘΩΝΑ.
Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΙΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ  ΤΡΙΑΔΕΣ Ή ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ. ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΕΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΑΜΜΩΝ, Ο PTAH ΚΑΙ RE ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΩΣ ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ. ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΗΛΥΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΟΨΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΙΑΩ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ. ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΣ Ο ΔΙΑΣ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΟΨΙΣΜΕΝΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΣΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΡΟ.  Ο ΙΑΟΥΕ, Ο ΙΑΚΧΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ», ΕΝΩ Ο «ΙΑΩ» ΣΥΝΟΨΙΣΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ, ΧΘΟΝΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΕΣ, ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΕΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑΔΕΣ Ή ΤΕΤΡΑΔΕΣ.

ΟΙ ΣΙΒΥΛΛΕΣ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΑΚΧΟ, ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ Ή ΤΟΝ ΔΙΑ. ΕΤΣΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ,  ΒΑΣΙΚΑ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΩΜΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΕΛΗΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΑΜΩΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΠΩΣ Ο ΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΜΟΥΖ,  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΝΗΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΠΡΙΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Ή ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΞΥΨΩΘΗΚΑΝ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 600 Π.Χ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ «ΙΑΤΡΟΙ». ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Ή Ο ΔΙΑΣ ΜΕ ΚΕΡΑΥΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΤΕΜ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.  ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ  Ή ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ Ο ΔΙΑΣ.

ΟΣΟΝ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΗΛΙΟ” ΚΑΙ TO ΦΑΚΟΕΙΔΕΣ YONI ΕΝΩ Η ΤΡΙΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤOΝ «ΠΑΤΗΡ», ΤΟΝ «ΥΙΟ» ΚΑΙ ΤΟ «ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ».  ΠΑΤΗΡ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΙΕΧΩΒΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΟΜΩΣ ΩΣ «ΗΛΙ» «ΗΛΙ», ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.  ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΘΑΜΜΟΥΖ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΜΑΝΤΙΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΟΛΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ Ή ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ, ΤΟΥ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟΥ ΟΦΕΟΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ή ΒΑΚΧΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΔΟΜΟΡΦΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΟΦΙΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ ΚΑΙ Ο ΟΦΙΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΙΑΟ – ΙΑΩ.
ΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΝ ΦΑΛΛΙΚΗ ΟΣΙΡΙΑΚΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ Ή ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΗ ΒΑΚΧΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΚΧΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ!!!.
ΣΤΗΝ ΦΑΛΛΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Η ΘΕΑ ΩΣ ΜΗΤΡΑ, ΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ Ή ΕΣΤΩ ΚΡΥΠΤΟΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΩΝ ΣΑΤΥΡΩΝ, Ή ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΤΑ «ΟΡΦΙΚΑ» ΣΥΝΘΕΤΩΝΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΤΟΣ ΘΡΑΚΟΦΡΥΓΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΕΛΤΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΒΑΖΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ. ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΟΡΦΙΚΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΟΠΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΒΑΓΧΙΔΩΝ Ή  ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΥΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΒΑΚΧΙΔΩΝ.
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΗΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΥΠΟΝΟΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ  ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ. 

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Ο ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΟΣ ΒΑΚΧΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΟΙ  ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ» ΕΝΩ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΜΕΛΗ, ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ. ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΖΩΟΔΙΑΚΑ ΒΑΣΤΑ ΤΟ ΣΤΑΧΥ, ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ.


Η ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΑΜΜΩΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΗΛΙΟ» ΤΟΥ ΝΕΡΓΚΑΛ, ΜΙΑΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ KHOUTHA ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ “ΑΔΗ”. Ο ΝΕΡΓΚΑΛ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ “ABRAXAS ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΚΟΚΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΙΔΟΜΟΡΦΑ ΠΟΔΙΑ KAI ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΦΥΛΑΚΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΙΑΩ  ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΖΑΜΠΑΩΘ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΡΓΚΑΛ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ NA ΟΔΗΓΕΙ ΑΡΜA. Ο ΙΑΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΚΟΡΑ ΟΝΤΑΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΚΥΒΕΛΗ-ΑΣΤΑΡΤΗ.
Writings on sex magic


Crowley wrote extensively on the topic of sex magick. Some of these works were published and made available to the general public, others were secret and could only be obtained by initiates of Ordo Templi Orientis.

  • Liber IAO - IAO. Sexual Magick. Gives three methods of attainment through a willed series of thoughts. The active form of Liber CCCXLV.
  • De Nuptis Secretis Deorum Cum Hominibus - Sexual magick
  • Liber Stellae Rubeae - According to Crowley, a secret ritual of Apep, the heart of IAO-OAI, delivered unto V.V.V.V.V. for his use in a certain matter of The Book of the Law (Liber AL vel Legis). Sexual Magick veiled in symbolism.
  • Liber Agape vel C vel Azoth - The Book of the Unveiling of the Sangraal wherein it is spoken of the Wine of the Sabbath of the Adepts. Secrets instructions of the ninth degree of the O.T.O. (Sex Magick)
ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΥΛΕΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΦΑΣ ΛΕΒΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΙΑΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΠΟΦΙ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΠΑΡΗΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΕΤ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΄Η ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΥΙΤ.
 ΑΡΑ Η ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΕ ΦΙΔΙ ΗΤΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΜΦΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΜΗΜΑ ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ.

ΟΘΕΝ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΤΕΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΙΣΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΟΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ.
ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ Η ΙΣΙΔΑ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΝΩ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΑΡΤΗΣ Ή ΑΣΤΟΡΕΤ ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΔΟΥΣΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΠ΄ΑΥΤΕΣ ΤΕΛΟΥΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.

ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΤ-ΣΗΘ ΚΑΙ ΘΩΘ ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΚΧΙΔΩΝ, ΤΟΥ ΤΡΩΑΔΟΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΟΥ ΚΡΟΝΙΟΥ ΙΑΝΟΥ- ΙΑΟΥΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΡΤΗ ΩΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΠΟΥ  ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΡΧΑΪΚΑ ΤΟΤΕΜ. Ο ΒΑΚΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ – ΙΕΡΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΗΤΡΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ.
 ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΜΗΤΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ  ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗ  ΜΕΣΗ ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΛΙΓΜΕΝΑ ΦΙΔΙΑ Ή  ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΞΑΚΤΙΝΟ  ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΒΑΣΤΟΥΝ ΕΡΜΑΪΚΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ.

Η ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ “ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥ ΦΙΔΙΟΥ” Ή ΤΟ “ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ-ΕΡΠΕΤΟΥ”.
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΓΡΕΑ από ΤΟΝ ΜΕΙΛΙΧΙΟ ΔΙΑ (ΑΔΗ - ΝΕΡΓΚΑΛ) ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΑ Ή ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Ή ΤΗΝ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ ΠΟΥ ΖΕΥΓΑΡΩΣΑΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΛΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ είναι ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ της ΑΛΛΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ “ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥ ΦΙΔΙΟΥ”. Ο ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ από  ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΙΣΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΙΑΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ από ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΡΕΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣΕ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΟΥ.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ, ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ “GRAIL” ΕΙΧΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.  Με ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ παντρεύονταν συμβολικά κάθε χρόνο η σύζυγος του «άρχοντος βασιλέως» ανανεώνοντας ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ την «φιδίσια καταγωγή των Αθηναίων». Η τελετή γίνονταν στις 11-12 Ανθεστηριώνος μηνός, κατά τη γιορτή των «Χοών» με τη συμμετοχή ιερειών ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ "ΔΡΑΚΩΝ ΤΑΥΡΟΥ ΠΑΤΗΡ". Ο ΓΑΜΟΣ της ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΑΝΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ “ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥ ΦΙΔΙΟΥ” ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ-ΜΗΤΡΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο «ΔΡΑΚΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ΠΟΥ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΝΙΝΚΑΡΣΑΝΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ, ΚΑΙ  ΟΧΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΗΛΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟ ΟΦΙ» (ΕΩΣΦΟΡΟ) ΠΟΥ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΗΤΡΑ-ΘΕΑ.

«…ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗN ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΤΟΥ ΣΕΤΒΑΩΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ-ΜοΛΕΚ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ “ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ”, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΜΩΜΗΣ ΣΥΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ Ή ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΝ «ΜΗΤΡΙΚΗ Ή ΘΗΛΥΚΗ ΕΝΤΟΛΗ» ΚΑΙ «ΠΟΛΥΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ»  Ή ΣΑΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ «ΙΑΩ» ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ “GRAIL” .

Η ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΜΩΜΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ, ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΩΣ «ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΕΝΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΩΣ ΜΕΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΝΟΘΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΜΜΟΥΖ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΑ ΝΟΘΟΣ ΥΙΟΣ, Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΗ ΚΥΡΟΥΣ ΜΕ ΧΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ «ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΙΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ. Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ, ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΩΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΙΣΣΕΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΩΑΔΟΦΟΙΝΙΚΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΙΑΩ ΚΑΙ Η ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΤ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΦΕΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΙΚΤΗ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΑΚΟΥ -ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΘΩΡ, ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΜΟΡΦΗΣ ΟΡΕΧΟΝΑ –ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΙΣΙΔΑ.
ΣΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΒΑΑΛ ΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΛΩΧ ΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ. ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ-ΛΙΛΙΘ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΤΙΑΝΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ Η ΣΕΤΙΑΝΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤ ΣΥΝΗΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΘΗΛΥΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΔΥΑΔΙΚΟ Ή ΔΥΤΡΙΑΔΙΚΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΟΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΜΜΟΥΖ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΚΧΟΥ –ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ –ΑΠΙ  ΚΑΙ ΑΠΙ ΜΙΝ.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ “ΜΙΝ” ΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΗΔΗ ΣΑΝ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΑΡΤΗ.
 
ΩΣΤΟΣΟ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΘΥΦΑΛΛΙΚΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΘΕΟ ΜΙΝ Ή ΣΤΟΝ ΑΠΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ. Ο ΜΙΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΜΩΝΑ ΩΣ ΑΜΜΩΝ ΜΙΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ Kamutef ΚΑΙ συνήθως επονομαζόταν «σύζυγος της μητέρας του». ΤΟ «ΑΝΙΜΑ» (ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΜΥΘΟΥ) ΔΕΣΜΟΥ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΗΣ ΦΑΛΛΙΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΑΣ όπως ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣτηΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ τΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΙΜΑ» ΤΟΥ ΑΜΜΩΝ ΜΙΝ, ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΜΜΩΝ ΜΙΝ ΔΕΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ.


Αμμωνα-Min ως Αμμωνα Ρα-ka-Μουτ-ef από το ναό του Ντέιρ ελ Μεντίνα
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, Ή ΤΟΥ ΌΣΙΡΙ-ΆΠΙ. Ο ΝΑΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΩΝ ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΪΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ, ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΜΕ «ΕΞΑΛΛΕΣ ΣΤΟΛΕΣ» ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΕΚΣΤΑΣΗ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΙΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΑΚΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ.

ΤΟ ΒΟΔΙ-ΤΑΥΡΟΣ  ΕΙΧΕ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΞΙΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΝΩ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΤΑΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΖΩΟ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΤΑ. ΣΧΕΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΒΟΥΣ ΕΒΔΟΜΑΙΟΣ».
Ο ΟΣΙΡΙΣ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΆΠΙΣ. ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΤΑΥΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ  ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ «ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ» Ο ΘΕΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ –ΘΕΟΣ ΝΕΙΛΟΣ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΝ» ΣΕ ΤΑΥΡΟ.  Ο ΙΩΣΗΠΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΥΚΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΩΤΟ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ ΙΩ (ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ «ΗΩΣ») ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΝΕΥΤΟΥ ΜΟΣΧΟΥ ΤΗΣ “ΕΞΟΔΟΥ”.
Η ΗΩΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΖΗΣΕ ΣΑΝ ΜΥΘΟΣ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΣΗ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΧΑΙΟΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Η ΗΩΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΣΥΝΑΜΑ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΗΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΝΗΘΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΔΑΜΑΛΙΣ ΗΩ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

Η ΣΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΜΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ.  ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Η «ΣΙΩΝ» ΕΧΕΙ ΚΕΡΑΤΑ, ΕΝΩ Ο ΙΩΣΗΦ, ΣΥΖΥΓΟΣ Ή ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ Ή ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΣ, «Ο ΚΡΑΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙ ΣΕ ΑΜΜΩΜΟ ΚΕΡΑΤΩΜΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

«ανάστηθι και αλόα αυτούς θυγάτερ Σιών, ότι τα κέρατά σου θήσομαι σιδηρά και τας οπλάς σου θήσομαι χαλκάς, και κατατήξεις εν αυτοίς έθνη και λεπτυνείς λαούς πολλούς και αναθήσεις τω Κυρίω το πλήθος αυτών και την ισχύν αυτών τω Κυρίω πάσης της γης»
Π.Δ Μιχαίας- Δ – 13

Ψαλμός 86, ΚΑΙ 4/5 Π.Δ.
«Μνησθήσομαι Ραάβ και Βαβυλώνος τοις γινώσκουσί με» [μιλά ο Θεός] «και ιδού, αλλόφυλοι, και η Τύρος και λαός Αιθιόπων, ούτοι εγεννήθησαν εκεί. μήτηρ Σιών, ερεί άνθρωπος, και άνθρωπος εγεννήθη εν αυτή, και αυτός εθεμελίωσεν αυτήν ο Ύψιστος»


Η «ΔΑΜΑΛΙΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. 

Λέοντος Μαΐστορος

«Σήμερον τ Να προσάγεται, Πανάμωμος Παρθένος, ες κατοικητήριον το παντάνακτος Θεο, κα πάσης τς ζως μν τροφο. Σήμερον τ καθαρώτατον γίασμα, ς τριετίζουσα δάμαλις, ες τ για τν γίων εσάγεται. Tαύτ κβοήσωμεν, ς γγελος΄ Χαρε μόνη ν γυναιξν ελογημένη»

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΟΣΙΡΙΣ,  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΝΥΣΟΣ (ΕΙΧΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ) ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ «ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ» Η «ΤΑΥΡΟΚΕΡΩΣ», ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΚΧΕΣ. ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΣ ΦΑΛΛΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ «ΤΑΥΡΟΣ». Η ΙΣΙΔΑ - ΗΩ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ. ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΙΣ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΛΩΣ –ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (VENUS CORONA) Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ότι Ο ΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ 4000 Π.Χ. όταν Η ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΩΣΤΟΣΟ τηN ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ από ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΜΡΩΔ ΩΣ “ΒΑΑΛ” (“ΒΑΑΛ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ-ΑΡΧΟΝΤΑΣ) ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 4000 Π.Χ..

Ο ΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝΟΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ «ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ» ΚΑΙ ΚΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΧΘΟΝΙΩΝ ΦΑΛΛΙΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ όχι ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ότι ΥΠΟΔΗΛΩΝΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΠΟΥ όμως ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΑΣΗ. ΙΣΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ τις ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΒΑΡΒΑΡΕΣ, ΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΖΩΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΖΩΟΜΟΡΦΙΣΜΟΣ (ΣΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΕΦΑΛΙ ΖΩΟΥ) ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΩΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΩΣ ΔΙΑΣ Ή ΩΣ ΜΠΑΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΟΝΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ενός ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΜΟΥΖ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ στους ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΦΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΜΟΥΖ Ή ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΙ  ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Ο ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ εΙναι Ενα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΕΜΝΕΤΑΙ Η ΚΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ – ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΟ ΘΕΟ ΤΑΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ τις ΘΕΟΤΗΤΕΣ. ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ο ΠΡΩΙΝΟΣ  Αυγερινός “ΑΣΤΕΡΙ της ΑΥΓΗΣ” είναι η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ΖΩΟΔΙΟΥ του Ταύρου ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.
Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ  ΚΑΙ Ο ΝΕΜΡΩΔ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΩΣ ΑΣΤΑΡΤΗ, (ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ) ΚΑΙ ΜΑΡΝΤΟΥΚ –ΒΑΑΛ, ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΒΑΑΛ - ΝΕΜΡΩΔ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.
Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ - ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΧΘΟΝΙΩΝ ΦΑΛΛΙΚΩΝ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΩΝ Ή ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΩΝ ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ – ΒΑΑΛ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΝΕΜΡΩΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΜΜΟΥΖ (ΩΣ ΧΡΥΣΟ ΜΟΣΧΟ) ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΤΗΚΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ  ΒΑΣΗ της ΛΑΤΡΕΙΑΣ της ΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ Η ΝΗΣΟΣ ΣΥΝΑΜΑ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ όχι ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ είναι ΑΠΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ της ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ, της ΚΡΟΝΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ τις ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ Ο ΘΗΣΕΑΣ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΓΕΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ ΑΝΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ “ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ-CANIBAL” ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ: “ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ  -  CAHNA -BAL”..
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΔΙΑΔΩΘΗΚΕ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ  BA ʿ AL HAMMON ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΩΣ BA ʿ AL QARNAIM («Ο ΆΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΕΡΑΤΩΝ") ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΙΕΡΟ ΣΤΟ JEBEL BU KORNEIN ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ TANIT Ή ΑΣΤΑΡΤΗ ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ  ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΙ ΑΣΤΟΡΕΘ Ή ΑΣΗΡΑΧ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ BA ʿ AL HAMMON ΑΚΜΑΣΕ ΣΤΗΝ ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΩΛΟΧ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 5Ο ΑΙΩΝΑ Π.Χ KAI ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΗΛ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, Ή ΤΟΥ DAGON.ΜΙΝΩΪΚΟ ΘΕΜΑ:

ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥ “ΜΙΝΩΑ” ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΕΝΩ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞ΄ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΑΝΣ ΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΙΑΣ.

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ”. ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΝΩΑΣ.
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ή ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΑΛΛΑ Ο «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΩΝ ΜΑΙΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΘΕΕΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΣΧΟΣ» ΤΑΜΜΟΥΖ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ.
ΕΞΑΛΛΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΝ» ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΙΝΩΑΣ, ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΘΥΦΑΛΛΙΚΟ ΑΠΙ, ΤΟΝ ΜΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΩΣ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΛΧΑΝΟ.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑΤΑ ΚΑΛΧΗΔΟΝΙΑΚΩΝ ΦΟΙΝΙΚΙΚΩΝ Ή ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΑΛΛΙΚΟ ΘΕΟ ΑΠΙ-ΜΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ –ΑΣΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΑΜΜΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟ ΘΗΡΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΦΕΡΟΥΣ ATLER EGO ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΟΙ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ ΜΥΘΙΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ.

Ο ΟΣΙΡΙΣ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΆΠΙΣ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΤΑΥΡΟΣ «ΕΝΣΑΡΚΩΝΕ» ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΩ Ο ΟΣΙΡΙΣ ΚΑΙ Ο ΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ ΩΣ ΖΩΝΤΕΣ ΘΕΟΙ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, Ο ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΜΙΑ ΤΟΤΕΜΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΟΧΙ ΕΠ΄ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΘΕΟΣ Ο ΜΙΝΩΑΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΙΔΕΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ, Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΑΠΟΙΚΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Ή ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΕΙ ΦΑΛΛΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΞ΄ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΣΚΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ.
Ο ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ή Ο ΟΣΙΡΙΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΩΣ ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΣΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΘΕΟΣ (ΜΙΝ).

  ΣΕ ΣΥΝΟΨΙΣΜΕΝΟ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΟΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑ, Ή ΤΟΥΣ ΘΕΟΜΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ή ΗΡΩΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΦΡΙΚΤΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΜΥΗΣΕΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ, ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΧΗΔΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΙΝΙΚΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ ΑΙΡΕΣΗΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΠΩΘΗΣΗΣ – ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ “ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ” ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ.

O “ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ” ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΑΝ ΜΙΑ “ΣΠΕΙΡΑ” ΣΕ ΕΙΔΩΛΙΑ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΒΑΥΟΥΣ «ΓΕΛΟΥΣΕ» ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ” ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ “ΛΑΒΡΥΣ” ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ – ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟΣΟ Η ΛΑΒΡΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Ή ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ, Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ “ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ” ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΡΧΑΪΚΟ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΙΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ.
Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΟΜΙΝΩΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.  ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΙΩΝ ΠΟΤΝΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΚΗΝΑΪΚΑ -ΚΡΗΤΟΜΥΚΗΝΑΪΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ. Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ.


Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στις ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΑ – ΑΛΚΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ είναι ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΗΡΩΟΓΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΕΣ κατά ΤΗΝ μερικη απΩθηση της σεληνιακησ λατρειασ του ταυρου ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ της ΜΗΤΕΡαΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ της ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΟΦΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ που εκλαμβανεται ωσ τμημα της πραγματικησ πυθοκτονιασ, ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ την ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΤΟΜΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΚΑΙ κατά τις ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ της ΥΣΤΕΡΟΜΙΝΩΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.
Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΡΟΠΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ «ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ» ΜΕ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΘΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ Η ΔΩΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΘΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο «ΠΥΘΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ.
ΕΔΩ ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΡΚΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ (ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΧΘΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

η ψευδησ ΟΨΙΜΗ πυθοκτονια, ΗΤΟΙ Η ΜΟΜΦΗ στις ΠΑΛΑΙΕΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ, ηταν η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ωροαπολλωνοσ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, στον παρνασσο ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΑΦΙΞΗΣ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΑΝΑ-ΝΤΙΑΝΑ ΣΤΗ ΔΗΛΟ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.

ΔΕΝ Ηταν όπως ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ η αρια εισβολη των ΔΩΡΙΕων ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ τα οποια υποτιθεται ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΓΑΙΑ υπο μητριαρχικο κοινωνικο καθεστωσ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ένα γεωλατρικο – μητριαρχικο ΜΑΝΤΕΙΟ - ΥΠΕΡΙΕΡΑΤΕΙΟ όπως ΘΕΛΕΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙκη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ και λατρειεσ των φοινικοαιγυπτιακων αποικιων και ιερατικων κοιτιδων που ειχαν αφησει στο χωρο της αιγιδοσ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. φυσικα ουτε η πατριαρχια στην ελλαδα εξαπλωθηκε αναλογικα βασει τησ γιγαντωσησ της αβραμικησ πατριαρχιασ στην εγγυησ ανατολη.
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΚΑΙ Η  ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ από ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ όχι ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ από ΤΗΝ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΑ».

Ο ΣΥΓΚΡΙΤΙΣΜΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΣ Ή ΔΩΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΡΑΜΙΚΗ είναι ΕΞΙΣΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ, όχι ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ τΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ τΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ από τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΗΜΙΤΙΚΑ Ή ΚΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΘΙΜΑ.
Αυτό ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ στις ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ στις ΜΕΤΑΓΕΝΝΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ, ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Ή ΜΑΚΑΒΑΙΩΝ.

η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΣΤΗΝ ΟΥΡ ΥΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ της ΙΝΝΑΝΑ ΩΣ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΙΝ. Η ΘΕΑ ΙΝΝΑΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ σε διαφορεσ εκφανσεισ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΡΗ του αβρααμ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΩΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗ με ΤΟ ΑΒΡΑΜΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΘΕΟ ΣΙΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΝΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ότι Ο ΑΒΡΑΑΜ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ Ή ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ.

οΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΘΕΩΝ είναι αρκετα οψιμΕΣ θεοτητΕΣ ΩΣ προς ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΚΑΙ βασιστηκε ο σχηματισμοσ του ΒΑΣΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, κατά την παραμονη και αιχμαλωσια των εβραιων στην αιγυπτο, ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ και ΣΤΗ βαβυλωνα ΜΕ το θρησκευτικο συστημα ΝΑ αφορουσε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ «ΕΚΛΕΚΤΕΣ» ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΚΕΝΤΡΑ -  ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ, ΑΜΙΓΩΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΔΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΥΡΕΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.  ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ  ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΣΑΝ ΕΘΙΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΑΜΙΓΟΥΣ ΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΑΒΡΑΜΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΕΙΔΩΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΠΑΑΛ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΙΝΔΟ-ΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ, ΟΤΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΤΟΤΕΜ ΕΙΧΑΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΩΘΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ. Η ΝΙΝΚΑΡΣΑΝΚ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ “ΘΕΑ ΓΕΝΝΗΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑ” ΠΟΥ «ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ) ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕ ΤΟ ΘΗΛΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΟΤΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΟΛΙΚΩΣ Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ» ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΚΡΑΝΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ Ή ΣΕ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΑ ΩΣ ΦΡΙΚΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ Ή  ΜΗ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΒΑΑΛ, ΑΝΑΤ. ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.»