30/06/2013

ΟΙ ΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ


Ανανεωμένο 17/5/14
ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ “LAPSIT EXILLIS" ΩΣ  ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: “ORDO LAPSIT EXILLIS”.

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ GLADSTOSE – ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΕΤΡΑ.

ΓΚΛΑΣΤΟΝΜΠΕΡΥ (GLA-STONE-BURRY) ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΘΑΜΜΕΝΗ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΕΤΡΑ» KAI ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΠΗΓΑΔΙ KAI Ο ΙΩΣΗΦ ΕΞ΄ ΑΡΙΜΑΘΕΙΑΣ ΤΟ 60 Μ.Χ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟ ΑΒΑΕΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΣΤΟΝΜΠΕΡΥ ΚΑΙ ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΘΟΥΡΟΥ.

Η ΚΕΛΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΑΑΛ ΕΙΝΑΙ “SUN GRAAL”, ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΙΟ, ΟΠΩΣ SAINT SUN SON ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ – “SUN STOON”.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΛΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΑΥΡΟ ΑΦΟΥ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ.

ΕΔΩ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΧΘΟΝΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΠΑΛΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΕΤΡΑ» ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΑΑΛ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: ΛΑΠΙΣ LAPSUS ΠΡΩΗΝ ILLIS STELLIS, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ».

ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΩΣ ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ "LAPSIT EXILLIS" ΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΑΓΓΕΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ, ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.

ΤΟ ΓΚΡΑΑΛ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ». «ΕΩΣΦΟΡΟΣ» ΤΟΥ CROCOSMIA ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΟΦΟΡΟ ΦΥΤΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ».

Η ΠΕΤΡΑ, ΗΤΟΙ ΤΟ ΓΚΡΑΑΛ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΘΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΨΗ ΤΟΥ «ΜΕΣΣΙΑ» ΕΝΩ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑ΄ΑΜΠΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΣΑΝ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΦΑΝΩΣ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο «ΆΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ». ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΕ ΠΕΤΡΟ.

ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΛΑΜΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ – ΚΙΟΥΜΠΙΛ – ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΤΡΑΣ. 

ΕΠΙΣΗΣ Η ΛΕΞΗ "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" ΥΠΟΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ - (ΛΑΒΡΙΛΙΝΘΟΣ) - BRILLIANTH (ΑΓΓΛΙΣΤΙ BRILLIANT = ΛΑΜΠΕΡΟΣ). ΠΡΒΛ. ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΟ) «ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑΣ» ΧΩΡΑΣ ΣΑΝΓΚΡΙ ΛΑ.

ΛΑΒΡΙΛΙΑΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΤΩΝ VRIL-YA KAI Η «ΙΕΡΗ ΛΑΒΥΡΕΝΘΗ ΤΩΝ ΒΡΙΛ» ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΒΡΕΝΘΗ, ΜΕΤΑΟΝΟΜΑΣΘΕΙΣΑ ΣΕ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΤΟΕΣ.

ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ – ΑΓΓΛΙΚΑ LAMPETH ΣΗΜΑΙΝΕ ΛΑΜΠΕΡΗ, ΕΝΩ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ – ELIZABETH ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.
ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ, Ο ELIJAH ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΘ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ Η EL-IZA-BETH ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ  “ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ”, ΕΝΩ “ΜΠΕΤΙΛ” ΣΤΑ ΧΑΝΑΪΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ “ΒΑΙΤΥΛΙΟΝ”.
ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΦΙΑΡΑΟ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΜΕ ΑΡΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ. 


ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΕΤΡΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ή ΤΟΝ ΩΡΙΩΝΑ Ή ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΩΣ ΚΑΤΕΛΘΟΥΣΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ UIGURIA.

Ο ΛΙΘΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ, ΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΟΥΡ. ΕΠΕΙΤΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΕΩΣ ΤΟ ΑΡΑΡΑΤ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΘΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΤΡΑ (GRAAL) ΠΟΥ ΕΧΕΙ «ΧΑΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ» ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ  ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΑΜΠΑΛΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΟΜΟΚΕΝΤΡΑ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ.

Η ΣΑΜΠΑΛΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ «ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΑΜΠΩΝ ΛΙΘΟΣ» ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Η “ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΤΗΣ ΜΠΛΑΒΑΝΣΚΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ.

Ο ΚΥΒΟΣ


ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ Ή ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ ΑΜΟΡΦΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΙΔΕΑΤΑ Ή ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ. Η ΚΙΟΥΜΠΙΛ – ΚΥΒΕΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΘΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ.
 ΕΝΑΣ ΚΥΒΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Ο ΚΥΒΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ “ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.

 ΜΑΥΡΟI ΚΥΒΟI ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΒΟΥ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΒΩΜΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΚΥΒΙΚΟ ΣΧΗΜΑ.

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΒΟΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. http://en.wikipedia.org/wiki/Tefillin
ΟΙ ΚΥΒΟΙ “TEFFILIN” ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΗΜΑΔΙ” ΚΑΙ ΤΗ  ΜΝΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΓΧΒΧ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ, ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΚΥΒΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΟΜΗΤΡΑ – TIME MATRIX ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟ ΝΑ ΒΑΣΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

ΟΙ ΚΑΒΑΛΛΙΣΤΕΣ – “KA’AB” ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤON ΚΥΒΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ, ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑ ΤΗΣ "ΚΥΒΙΚΗΣ ΠΕΤΡΑΣ".


 THE ORDER OF THE CUBIC STONE
 
ΜΙΑ ΚΥΒΟΕΙΔΗΣ ΠΕΤΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ. Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΦΑΡΔΥ ΜΕΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΜΕΤΡΑ ΕΥΡΥ, (6 + 6 + 6 = 18) ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ.
 Η ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΝ ΛΙΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΛΙΘΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΙΕΡΟ «ΑΝΤΡΟ» ΣΤΟ ΟΡΟΣ “ΑΓΔΟΣ”.

Η ΠΕΤΡΑ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΠ΄ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΑΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΣΣΙΝΟΥΝΤΑ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΑΜΟ Ή ΣΤΗΝ ΙΔΗ.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΤΟ 204 Π.Χ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΟΥ.                      ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ  ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ

 
ΟΤΑΝ Ο ΑΝΝΙΒΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗ ΡΩΜΗ, ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΡΩΜΗ ΘΑ ΣΩΖΟΝΤΑΝ  ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΙΔΗ.
ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΤΤΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΩΑΔΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ  ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΑΙΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΡΓΙΛΙΟ.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΥΠΕΚΡΥΠΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΥΝΕΠΙΠΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΗΓΕΣΙΑ.
ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΤΗ ΦΡΥΓΙΚΗ ΘΕΑ ΚΥΒΕΛΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΝ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΪΚΟ ΛΑΟ ΜΙΑ ΕΚΤΟΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ.
ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΣΣΑΣ ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΑΣ ΣΙΒΥΛΛΑΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΑΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, Ο ΛΙΘΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ.
ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΛΥΔΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΥΒΗΔΟΥΣ, ΣΕ ΓΑΛΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΑΡΧΙΓΑΛΛΙΤΕΣ"  - "ΑΡΧΙΓΑΛΛΟΙ". http://en.wikipedia.org/wiki/Galli 


ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ (GALLI) ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΚΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ DIES SANGUINIS,  Η «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ", ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ. 
ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΝΤΥΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΒΑΡΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ. Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΔΙΣΤΙΣ-ΚΥΒΕΛΗΣ.
 "ΓΑΛΛΟΙ" ΙΕΡΕΙΣ


Tomb portrait of a gallus with equipment including cymbals, tympanum, double flute and a whip of knuckle bones. C2nd CE, Rome. Capitoline Museum, Rome.


Relief of an Archigallus making sacrifices to Cybele and Attis, Museo Archeologico Ostiense, Ostia Antica.

GALLAE ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΙΝΟΓΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΑ, ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΤΟΝ ΚΟΚΟΡΑ.  ΟΙ GALLAE  ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ GALLOI Ή GALLI (ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ) ΚΑΙ GALLUS (ΕΝΙΚΟΣ).
 
Ο ΟΒΙΔΙΟΣ (43 Π.Χ. - 17 Μ.Χ.) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ GALLUS ΣΤΗ ΦΡΥΓΙΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΤΕΣ (ΚΕΛΤΙΚΑ ΦΥΛΑ) ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟ ΚΟΣΜΟ Η ΚΥΒΕΛΗ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΘΡΟΝΟ ΜΕ ΠΥΡΓΟΣΤΕΜΜΑ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΚΑΣΤΡΑ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΣΕ ΘΡΟΝΟ Ή ΣΕ ΑΡΜΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ Ή ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ.                     

Η ΚΥΒΕΛΗ ΣΕ ΚΑΡΟ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ 
Statuette of Cybele on a cart drawn by lions, Imperial, second half of 2nd century a.d.
Roman Bronze -
metropolitan museum
 
ΣΤΗ ΡΩΜΗ Η ΚΥΒΕΛΗ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΥΡΓΟΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΛΗ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ.
 
ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΠΟ ΤΟ 204 Π.Χ. ΕΩΣ ΤΟ 191 Π.Χ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ “MAGNA MATER”, ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΙΓΙΛΙΟΥ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΑΠΟ PHRYGIANUM  ΣΕ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΟΥΛΙΟΥ Β’ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ “ΜΑΥΡΟΥ ΛΙΘΟΥ” ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ ΔΟΣΜΕΝΟ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΘΕΜΕΛΙΟΥ ΛΙΘΟΥ” ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΜΗΤΕΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ». ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ (vol.7 p 699) ΟΤΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ. Ο ΙΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
 
Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑ΄ΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΨΙΜΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΞ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ ΛΙΘΟΥΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΟΣ ΛΙΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ΄ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ.
Η ΚΑ΄ΑΜΠΑ, ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΑΛ ΚΑΜΠΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο “ΚΥΒΟΣ”, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΜΑΣΓΙNΤ ΑΛ ΧΑΡΑΜ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ. 

 http://en.wikipedia.org/wiki/Kaaba

Η ΚΙΜΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑ΄ΑΜΠΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ, ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΛΙΘΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΙΜ -ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ ΟΤΑΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΣ.

Ο ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑ΄ΑΜΠΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΩΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΒΟΥ.

Η ΠΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΚΑΙ 1,5 ΜΕΤΡΟ ΥΨΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΑΚΟΕΙΔΕΣ ΣΧΗΜΑ.


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Ο ΛΙΘΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ.
Ο ΛΙΘΟΣ ΕΙΧΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΙΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ.

ΚΑΤΑ ΤΟ 662 Μ.Χ. ΟΤΑΝ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Ο ΜΩΑΜΕΘ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΑΪΣ. ΕΠΕΙΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΜΕΚΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ ΕΓΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΙΑΤΡΙΜΠ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ “ΜΕΔΙΝΑ”. ΤΟ 622 Μ.Χ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 12 ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΤΟ 630 Μ.Χ. ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΔΙΝΑ, ΚΥΡΙΕΨΕ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗ ΜΕΚΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΕΚΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ.


A 1315 illustration from the Persian Jami al-Tawarikh, inspired by the story of Muhammad and the Meccan clan elders lifting the Black Stone into place when the Kaaba was rebuilt in the early 600s[34] http://en.wikipedia.org/wiki/Kaaba#Muhammad_era

The Black Stone was revered well before the preaching of Islam by Muhammad. By the time of Muhammad, it was already associated with the Kaaba, a pre-Islamic shrine that was revered as a sacred sanctuary and a site of pilgrimage. In her book, Islam: A Short History, Karen Armstrong asserts that the Kaaba was dedicated to Hubal, a Nabatean deity, and contained 360 idols which either represented the days of the year, or were effigies of the Arabian pantheon. The Semitic cultures of the Middle East had a tradition of using unusual stones to mark places of worship, a phenomenon which is reflected in the Hebrew Bible as well as the Qur'an.[9] A "red stone" was associated with the deity of the south Arabian city of Ghaiman, and there was a "white stone" in the Kaaba of al-Abalat (near the city of Tabala, south of Mecca). Worship at that time period was often associated with stone reverence, mountains, special rock formations, or distinctive trees.[10] The Kaaba marked the location where the sacred world intersected with the profane, and the embedded Black Stone was a further symbol of this as an object that linked heaven and earth.[11]
Muhammad is credited with setting the Black Stone in place in the wall of the Kaaba. A story found in Ibn Ishaq's Sirah Rasul Allah tells how the clans of Mecca renovated the Kaaba following a major fire which had partly destroyed the structure. The Black Stone had been temporarily removed to facilitate the rebuilding work. The clans could not agree on which one of them should have the honour of setting the Black Stone back in its place. They decided to wait for the next man to come through the gate and ask him to make the decision. That individual happened to be the 35-year-old Muhammad, five years before his prophethood. He asked the elders of the clans to bring him a cloth and put the Black Stone in its centre. Each of the clan leaders held the corners of the cloth and carried the Black Stone to the right spot. Then Muhammad himself set the stone in place, satisfying the honour of all of the clans.[12]
The Stone has suffered desecrations and significant damage over the centuries. It is said to have been struck and smashed to pieces by a stone fired from a catapult during the Umayyad siege of Mecca in 683. The fragments were rejoined by Abd Allah ibn Zubayr using a silver ligament.[12] In January 930 it was stolen by the Qarmatians, who carried the Black Stone away to their base in Hajar (modern Bahrain). According to Ottoman historian Qutb al-Din, writing in 1857, Qarmatian leader Abu Tahir al-Qarmati set the Black Stone up in his own mosque, the Masjid al-Dirar, with the intention of redirecting the Hajj away from Mecca. However, this failed, and pilgrims continued to venerate the spot where the Black Stone had been.[13]
According to historian Al-Juwayni, the Stone was returned twenty-three years later, in 952. The Qarmatians held the Black Stone for ransom, and forced the Abbasids to pay a huge sum for its return. It was wrapped in a sack and thrown into the Friday Mosque of Kufa, accompanied by a note saying "By command we took it, and by command we have brought it back." Its abduction and removal caused further damage, breaking the stone into seven pieces.[9][14][15] Its abductor, Abu Tahir, is said to have met a terrible fate; according to Qutb al-Din, "the filthy Abu Tahir was afflicted with a gangrenous sore, his flesh was eaten away by worms, and he died a most terrible death."[13]
In the 11th century, a man allegedly sent by the Fatimid Caliph Al-Hakim bi-Amr Allah attempted to smash the Black Stone, but was killed on the spot, having caused only slight damage.[13] In 1674, according to Johann Ludwig Burckhardt, someone smeared the Black Stone with excrement so that "every one who kissed it retired with a sullied beard". The Shi'ite Persians were suspected of being responsible and were the target of curses from other Muslims for centuries afterwards, though explorer Sir Richard Francis Burton doubted that they were the culprits; he attributed the act to "some Jew or Greek, who risked his life to gratify a furious bigotry."[16]
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Stone 
 O HUBAL


ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, AL’LAT, ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΗ ΤΡΙΠΛΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙO ΤΗΣ ΛΙΘΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΠΕΤΡΑ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΛΑΜΙΚΟ ΘΕΟ HUBAL, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΝΩΘΙ.

Ο ΓΟΥΙΝ ΓΟΥΕΣΤΚΟΤ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ “ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΕΚΤΩΝ”, ΟΤΙ Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ Ο ΑΒΡΑΑΜ, ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΣΕ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ BENI SHAYBAH, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΑΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑ.  ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΟΜΗ ΟΙ “ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ” Ή “ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ”.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ «ΓΡΙΑΣ», ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΣΑΒΑ (QUEEN OF SHEBA) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ.

ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑ AL’AT ΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΟΥΖΖΑΧ ΚΑΙ ΑΛ ΜΑΝΑΤ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΘΕΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΙΕΡΕΙΕΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ – ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΧΑΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΤΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΙΜΕΛΕΧ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΑΜΝΑΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΙΑΔΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΘΕΟ ΣΕΛΗΝΗ”, “ΤΗ ΘΕΑ ΗΛΙΟ” ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ Ο (ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ) ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΘΕΟΣ ΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ Η “ΘΕΑ ΣΕΛΗΝΗ” ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΘΗΛΥΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ.

ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ “ΘΕΟ ΣΕΛΗΝΗ”, ΟΠΩΣ Ο ΙΛΟΥΜΚΟΥΧ, Ο ΑΜ, Ο ΟΥΑΝΤ ΚΑΙ Ο ΣΙΝ.                         


ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΙΑΔΑ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΝ ΙΣΤΑΡ – ΑΘΤΑΡ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΑΣΤΕΡΙ, ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΩΣ ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ – ΒΡΑΔΥΝΟ.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ Ή ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ Ή ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΑΣ”. 

 
ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΡΑΒΙΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΝ ΩΣ ΙΛ – EI  ΚΑΙ ΙΛΑΧ , ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΛ Ή Ο ΒΑΑΛ, Ο ΜΠΕΛΣΑΜΙΝ ΚΑΙ Η ΡΟΥΝΤΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΝΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΩΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ Ή ΟΚΤΑΚΤΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΕΜΠΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΛΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ  ΙΝΝΑΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ  ΠΡΩΪΝΟ ΑΣΤΕΡΙ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΣΠΕΡΟ ΄Η ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΤΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ.


Η ΓΡΑΜΜΗ COLUMPIA ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ – ΔΕΡΚΕΤΟΥΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΤΗΝ ΘΕΑ ΟΡΕΧΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΡΙΑΝΟΥΣ (ΛΕΜΟΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΕΙΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΧΟΝΑ)

ΟΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΛΙΘΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞ’ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΘΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, Η ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑ΄AΜΠΑ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΛΙΘΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ.

ΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΛΙΘΟΙ  ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ “ROCK FELLERS”,  ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΞ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΕΤΡΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΕΠ΄ ΑΥΤΩΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ, ΣΤΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΟΙ ΧΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΡΙΩΝ ΠΕΤΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΤΕΟΚΛΕΑ.
ΟΙ ΧΑΡΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΥΜΝΕΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΗ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
 

Η ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΙΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ( ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ) ΜΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Η (ΟΥΡΑΝΙΑ) ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΣΤΑΡ Ή ΑΣΤΟΡΕΘ Ή ΑΘΤΑΡ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ.

ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ (COLUMPA) ΩΣ ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. O «ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ», ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ
.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ - ΑΣΤΟΡΕΘ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΓΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΥΦΡΑΤΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ  ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΚΛΩΣΗΣΕ  ΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΘΕΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΙΟΔΟΥ, ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΛΕΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ,  ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΛΕΥΚΟΣ ΑΦΡΟΣ ΓΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΗΡΘΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙ. 

ΕΚΕΙ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΕΡΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΛΙΘΟΣ.

Η ΘΕΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΑΦΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΓΛΥΠΤΟ ΤΗΣ ΠΥΡΓΟΦΟΡΟΥ ΕΦΕΣΣΙΑΣ ΝΤΙΑΝΑ ΗΤΑΝ ΣΚΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΤΡΩΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ «ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΘΕΝΟΣ».


 Η ΕΦΕΣΣΙΑ ΝΤΙΑΝΝΑ
 
Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΑΡ – ΜΙΤΡΑ – ΜΙΘΡΑ. ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ VIRGINIA ‘H ΤΗΣ “ΠΑΡΘΕΝΟΥ”. 
Ο ΜΙΘΡΑΣ Ή ΚΑΙ Ο ΣΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΕΝΩ “ΜΙΤΡΑ” Η ΘΗΛΥΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.
ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΑΣΤΑΡΤΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ “ΑΣΤΡΟΑΡΧΗΝ” ΕΝΩ “ΑΣΤΡΕΑΣ” ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ.

Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΣΤΟ “ΑΣΤΡΟ” ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΓΝΩΣΤΟ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΙ ΩΣ “BLAZING STAR”,  ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕΝΟ  ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΣΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ Ή ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΤΑ Η ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ. 

 

Η ΠΕΤΡΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ", ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ 
Completion Date: 1905
Technique: oil, tempera
Material: canvas
Dimensions: 315 x 366 cm
Gallery: Constantine Palace, St. Petersburg, Russia

Η ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΕΞ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΑΜΠΑΛΑ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΦΩΤΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΜΟΙΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΜΥΗΜΕΝΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΘΑ ΡΙΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
 
ΣΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «BLAZING STAR» ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΠΑΪΚ ΣΤΟ «ΗΘΗ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑ», ΤΟ «BLAZING STAR» ΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΟΠΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ.

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΦΘΑΛΜΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ 'H ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "G", ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ, ΓΙΝΟΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ.
 ΩΣΤΟΣΟ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΠΩΣ Η ΣΤΕΛΛΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ Ή ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΙΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΑ ΔΕΡΚΕΤΩ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΨΑΡΟΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΓΟΡΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.
 
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΓΟ ΟΜΩΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑ ΟΡΕΧΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ VENUS ΑΣΤΑΡΤΗ – ΙΣΤΑΡ –ΜΙΤΡΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΘΟ Ή ΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΧΟΝΑ, Η  ΘΕΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΚΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΒΙΡΑ ΕΧΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΧΟΝΑ ΕΝΑ ΝΑΟ ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΧΟΝΑ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΠΕΤΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ - ΠΙΠΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΑΝ DE COELIS LAPIS Ή ILLIS STELLIS. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ CLOVIS ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ http://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Dryas_impact_hypothesis

ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ “ΓΚΡΑΑΛ” ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΔΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΙΝΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΙΣΩΣ, ΓΥΡΩ ΣΤΟ 8.000 ΠΧ Ή ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ 15 – 20.000 Ή ΚΑΙ 30.000 Π.Χ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ, Η «ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΖΑΖΗΛ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Ο "ΕΩΣΦΟΡΟΣ"  ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΟΠΩΣ:
.
-ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ “ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ” ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΑΑΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.
-Η ΕΚΠΤΩΤΗ ΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ».
-Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΪΝΟΥ ΑΣΤΡΟΥ
-H ENNOIA «VRIL» Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 1871 ΣΤΟ “COMING RACE” ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ, Η “VRILL-YA”, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ.
Ο ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΛΟΥΪ ΖΑΚΟΓΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΕ ΤΟ «LES FILS DE DIEU” (ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ “VRILL”.
Ο ΛΟΡΔΟΣ ΛΥΤΟΝ  ΤΟΝ 18Ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΦΥΛΗ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΦΤΕΡΩΤΑ ΟΝΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΒΡΙΛ-ΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΡΙΛ» ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΡΑΒΔΙΟΥ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» “VRIL”,  ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ, ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ.
 ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ “VIRL” ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΘΟΝΙΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ, ΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΝΑ ΓΛΥΠΤΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΑΛΙΣΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ.
 ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΟΝΗ. Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ-ΧΘΟΝΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ, Ή «ΟΡΓΟΝΗ», Ή ΚΑΙ «ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΛ» ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ.
 

 ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΡΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΙΟΜΟΡΦΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΖΩΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ. Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΓΩΝΟ ΟΦΘΑΛΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ - ΙΕΡΕΙΑΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ Η ΦΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ Η «ΘΗΛΥΚΗ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ» Ή «ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΙ  ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΡΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΛΥΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ.
 

-"ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ" -ΠΕΦΩΤΙΣΜΟΣ Ή ΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ “VISION OF GREAT MOTHER”


ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΤΥΧΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ. ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΒΑΝΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ.                                 

Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗΣ ΠΙΠΤΟΝΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ.ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΒΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΜΙΞΗΣ ΦΩΤΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ

«ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ» - «ΑΓΓΕΛΟΙ» ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ Ή ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΗΤΩΝ (METEOR STAR) Ή ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ  ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΕΘΩΝΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΤΗ ΓΗ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. (ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ Ή ΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΟΥ - ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ)

ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ “ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ” ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΜΥΣΑΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ «ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥΣ AΤOMIKOYΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ.

ΣΤΙΣ ΒΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΝΔΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ. ΟΙ ΤΕΛΧΙΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΟΙΝΙΚΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΠΕΡΣΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙ Ή ΤΗΣ ΚΥΒΕΛΗΣ Ή ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ ΠΑΤΑΙΚΩΝ Ή ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΚΑΒΕΙΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΞΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟΚΑΥΚΑΣΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.

ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΗΛΥΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΑΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ. ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ, ΤΗΝ ΝΤΟΥΡΓΚΑ ΠΟΥΓΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΑΛΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ. 

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΩΣ ΨΑΡΟΜΟΡΦΩΝ. Η ΣΥΡΙΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ή ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ Η ΘΕΑ ΑΤΤΑΡΓΑΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΙΧΘΥΟΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.


ΑΤΤΑΡΓΑΤΗΣ ΔΕΡΚΕΤΩ    
 
Η ΑΤΤΑΡΓΑΤΗΣ Ή ΔΕΡΚΕΤΩ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ «ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ COLUMBA –“ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ” ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΓΟΡΓΟΝΑ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ, Η ΘΕΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ “ΑΡΙΩΝ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ “ΛΕΥΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ” ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΣΠΡΟ ΒΟΥΒΑΛΟ, ΩΣΤΟΣΟ Η ΘΕΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΑΝΙΟΥΣ.

Η ΙΣΙΔΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΧΟΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΗΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΩΣΗΠΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΥΚΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΩΤΟ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ ΙΩ – ΗΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΝΕΥΤΟΥ ΜΟΣΧΟΥ ΤΗΣ “ΕΞΟΔΟΥ”.
Η «ΣΠΟΡΑ» ΄Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΛΑΝΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑΝΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΩΡΙΑΝΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΘΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.  ( H ΙΣΙΔΑ  ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΕΝΩ Ο ΟΣΙΡΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ “ΝΤΟΥΑΤ” ΤΟΥ ΟΡΙΩΝΑ
ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ  ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ “MU” - ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ, ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΦΥΛΕΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΕΠΕΖΗΣΑΝ.
 
ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ "ΚΟΚΚΙΝΗΣ" ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΩΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΟΣ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΚΟΚΚΙΝΗΣ” ΚΑΙ ΛΕΜΟΥΡΙΑΝΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΤΡΙΑΔΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΕΙΩΝ.

ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ  ΑΥΤΟΙ NAGAS, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΑΝ CARAMAYA NAGA MAYAN ΚΑΙ ΣΑΝ KUKULCAN QUETZALCOATAL ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΊΤΖΑ ΜΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ.

Η ΘΕΑ COATLCUE ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΩΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΡΑΚΟΝΤΑ. NAGA, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΙΘΙΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ.

ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΗΠΕΙΡΟΙ ΩΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ «ΥΠΕΡΒΟΡΕΑ». Η ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ Ή ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ.

ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΧΕΙ ΕΞΕΧΩΝ ΡΟΛΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ ΟΠΩΣ Η ΘΕΑ MICTECACIHUATL ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΚΑΛΙ KAI THN ΑΝΑΤ. 

GODDESS MICTECACIHUATL


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΘΕΟΣΟΦΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΑΦΡΟΔΙΤΙΑΝΟΙ ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.)
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΣΕΩΣ» Ή ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΕΧΟΝΑ, ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΕΙΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Η ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.

ΟΙ ΑΘΩΡΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΕΜΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΝΑΓΚΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΟΥΣ OANNES ΕΧΟΝΤΑΣ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΚΟΥ  ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΞΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΙΒΛΙΚΟ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ «ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ» ΝΑΓΚΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ SERPENTINE ΛΟΡΔΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ «ΘΩΘ». Ο ΘΩΘ – ΘΩΤ  ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ «ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ» ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

ΟΙ «ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ» ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ KAI ΤΗΣ ΜΠΕΖΑΝΤ,  ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ (ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΜΟΥΡΙΑ) ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ» ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΗΤΑΝ “KUMARAS” ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΩΣ ΑΝΔΡΟΓΥΝΑ ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ARAMU ΚΑΙ AMARU ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ. ΟΙ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ KUMARAS ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο SANAT KUMARA ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΩΣ ΑΝΑΛΗΦΘΕΝΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΒΑΤΑΡΣ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο VAVAZI ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ Ή ΤΟ ΑΦΥΛΟ.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΛΚΟΥΤ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ KUMARAS, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ «ΑΝΔΡΟΓΥΝΩΝ» ΕΛΙΚΟΕΙΔΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΑΠ΄ ΟΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΜΟΥΡΙΕΣ ΥΠΟΦΥΛΕΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ 64 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ (ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ). ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΨΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ, ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΙ.

ΟΙ ΑΘΩΡΙΑΝΟΙ (ΛΕΜΟΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΕΙΟΙ ΜΑΓΟΙ) ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΑΝΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ  ΣΤΟΝ  “OANNES” ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ “NOMMOS”. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΜΦΙΒΙΑ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΤΕΛΘΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ.
 
ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ  ΚΑΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΤΙΑΜΑΤ ΙΣΤΑΡ – DURGA, ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ COLUMPIA ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ, ΤΗΣ «ΣΕΙΡΙΑΣ» ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

ΟΙ OANNES ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ “NOMMOS” ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΓΚΟΝ ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 2700 Ή 3000 Π.Χ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ  ΚΑΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΟΙ «ΝΟΜΜΟΣ» ΣΕ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΨΑΡΙ ΝΤΑΓΚΟΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΨΑΡΙΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΕΠΙΑ.

Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΩΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ Ή ΤΗ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΣΠΟΡΑ Ή ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ GRAIL ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ «ΠΑΡΘΕΝΙΑ» ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΘΝΗΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΩΝ.

ΥΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΔΑΓΩΝΑ», ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΗΜΙΑΙΜΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΤΛΑΝΤΕΙΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ. ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ Ή ΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΣ ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ.
Ο ΔΑΓΩΝΑΣ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΜΡΩΔ, ΑΠΟ ΧΑΝΑΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΨΑΡΟΜΟΡΦΟΥ ΘΕΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΧΘΥΟΜΟΡΦΟ ΘΕΟ Ή ΘΕΑ ΤΙΑΜΑΤ – ΟΑΝΝΗ. ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΓΩΝΑ”, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΜΦΙΒΙΑΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΑΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΨΑΡΟΜΟΡΦΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ. ΟΙ “ΑΣΣΥΡΙΟΙ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΥΘΙΚΟΥΣ ΙΧΘΥΟΜΟΡΦΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ KULULLU” (ΠΛΗΡ. ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «STRANGE» -ΤΕΥΧΟΣ 141 ΑΡΘΡΟ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΝΣΜΟΥΘ») ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ KULULLU ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΤΛΑΝΤΕΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η “ΠΑΡΘΕΝΟΣ” ΘΕΑ ΤΗΣ COLUMPIA ΙΣΤΑΡ – ΓΟΡΓΟΝΑ Ή ΦΙΔΟΠΟΔΑΡΗ ΤΙΑΜΑΤ.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ (ΝΑΓΚΑΣ Ή ΑΘΩΡΙΑΝΟΙ KUMARAS) ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ».
ΕΑΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ Η ΘΕΑ ΙΣΤΑΡ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ ΔΙΝΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΡΙΝΟΓΕΝΗΤΗ» ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΘΕΑΣ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ»  ΠΟΥ ΕΔΙΔΑΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΒΑΤΑΡΣ.

ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΠΝΕΥΜΑ».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΕΙΧΕ ΚΟΠΕΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ. Η ΠΕΤΡΑ ΔΟΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ TAZLAVOO ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ Ή ΤΟΥ ΑΝΟΥΒΙ.

 
ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ Ο ΑΝΟΥΒΙΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΞΙΜΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ (SIRIUS DOG STAR) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΑΣΤΡΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΔΙΝΕΙ KAI TO «BLAZING STAR» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΓΚΡΑΑΛ.


ΟΙ ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡΣ ΚΑΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ  Ο ΜΙΘΡΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΑΡ («ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑΥΜΑ»)


ROCKEFELLER CENTER & Inside of the Rockefeller Center
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΟΜΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ «ΘΕΩΝ» ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟ ΤΡΩΑΔΟΦΡΥΓΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ. ΙΣΩΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΝΡΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΕΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.
 
Η ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ «ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΗ» «ΠΑΡΘΕΝΟ» ΘΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΟΠΩΣ ΔΕ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΚΑΙ Η “ΑΜΩΜΗΣ” ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΒΕΛ, «WONDER WOMAN», Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ “ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΡΩΩΝ” Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΟΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ: Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΘΡΑΣ,  H VIRGINIA ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η ΙΠΠΟΛΥΤΗ WONDER WOMAN KAI Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο  ΒΑΪΣΧΑΟΥΠΤ Ή ΜΠΑΤΜΑΝ ΤΗΣ ΓΚΟΘΑΜ ΣΙΤΥ.

Η ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΣΚΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΗΣ «ΠΑΡΘΕΝΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΩΝ “ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ” (ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΜΙΝΕΡΒΑ - ΜΠΑΡΑΤΙ). Η ΒΟΗΜΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗ ΛΙΛΙΘ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΛΩΧ.

ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΝΕΡΒΑ ΤΟΥ ΒΑΥΑΡΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗ ΓΛΑΥΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΔΟΘΕΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. 

Η ΜΙΝΕΡΒΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΕΝΩ ΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑΤΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΡΕΑ – ΚΥΒΕΛΗ ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ "MISS BRITANΝIA" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. Η  ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ «ΒΡΕΤΑΝΝΙΑΣ» ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΒΑΣΤΑ ΜΙΑ ΑΓΚΥΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΜΙΡΑΜΙΔΟΣ.

Η ΘΗΛΥΚΗ ΗΡΩΙΔΑ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑΥΜΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΙΠΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΙΑ ΑΡΙΑ ΑΜΑΖΟΝΑ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΜΙΡΑΜΙ ΤΙΑΜΑΤ – ΔΕΡΚΕΤΩ  ΄Η ΙΣΤΑΡ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ - ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ “ΓΚΡΑΑΛ” ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ.

Η "WONDER WOMAN" ΤΗΣ MARVEL
 
Ο “SUPERMAN” Ή “ΜΙΘΡΑΣ” Ή “ΜΙΤΡΑ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΘΕΑΣ.
 ΩΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΦΥΣΙΚΑ Η LADY GAGA ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗ ΘΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ


ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ Ο “SUPERMAN” ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΠΩΣ ΑΦΙΧΘΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΒΡΕΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΣΚΑΣΕ ΕΜΟΙΑΖΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΓΟ.

ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ Ή ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟΙ ΛΙΘΟΙ.
Ο “SUPERMAN” ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΧΕΙ ΤΟ “S” ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ “SATURN”, ΕΝΩ  ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ.

Ο “SUPERMAN” ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ “WONDER WOMAN” (VIRGINIA) ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ  ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΠΆΝΩ ΣΕ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΟΡΕΧΟΝΑ Ή ΤΗΣ ΙΣΤΑΡ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΑΝ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΔΟΜΙΚΑ Ο ΜΙΘΡΑΣ  ΩΣ “SUPERMAN” ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΕΝΑΝ ΗΡΩΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡΣ Ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΤΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ "ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ",  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΩΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ, ΓΕΝΝΗΘΕΝΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΑ.


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ
 

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΄Η ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΛΙΘΟΥ Ή ΤΟΥ “ΓΚΡΑΑΛ” ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ  ΤΩΝ  ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΩΝ ΜΟΤΙΒΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΠΟΥ «ΠΟΥΛΑΝΕ» ΜΑΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΡΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ  ΧΡΥΣΟΥ Ή ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΛΙΘΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΤΙΒΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΙΘΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΚΛΗΣΕΩΣ ΄ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΥΛΩΝ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΩΣ ΛΑΤΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΑΝΟΥ. 

 Ο ΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΛΗ (ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΩΣ ΚΥΒΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ «ΧΡΟΝΟΜΗΤΡΑΣ» (ΚΥΒΕΛΗΣ ΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΝΙΟΥΣ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ (ΑΒΑΤΑΡΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΟΡΓΑΝΑ) ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ  ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΑΑΛ.


ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΠΕΔΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΟΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
 ΓΙΑ ΤΙΣ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ» (ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ)  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΣΙΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΟΜΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΙ ΜΟΝΟΛΙΘΟΙ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΒΕΛΙΣΚΟΙ Ή ΟΙ ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ. 


ΟΙ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
ΣΤΗΝ “ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ” ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΞΩΔΙΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΛΙΘΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ "ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ" ΕΝΩ ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΑΝ «ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΜΠΑΝ» ΚΑΙ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΜΟΤΙΒΟ ΝΟΗΤΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΥΠΕΡ-ΒΕΛΤΙΣΤΩΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ.
 
ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΤΙΑΝΙΣΜΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ.

 
ΕΝΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΛΕΕΙ:

« Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem »
«....τα μάτια της πέτρας είναι χίλιες φορές καλύτερα από τα δικά σου ή τα δικά μου. Μπορείς να αντλήσεις  γνώσεις από τις περισσότερες πέτρες. Αρκετές από αυτές έρχονται από  άλλους κόσμους. Όπως οι μετεωρίτες για παράδειγμα. Μέσα σ’ αυτούς μπορείς να δεις τα παιδιά των αστεριών. Πολλοί από τους μετεωρίτες αυτούς έχουν χαθεί και θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Αν τους παρηγορήσεις θα σου αποκαλύψουν κόσμους όπου λίγοι τολμούν να πάνε....... Αν διέθετες τα μάτια που έχουν οι πέτρες, θα μπορούσες να εξερευνήσεις το σύμπαν, το μέλλον, όπως και το παρελθόν»  (Λιν Άντριους,  Η πτήση του Έβδομου φεγγαριού).ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:
http://diasvsmetatron-plegma.blogspot.gr/2012/06/lapis-exillis-presents-lost-secrets-of.html